Faci grătar în pădure? Iei amendă 50 de milioane

Ultima actualizare:

Aştepţi vara ca să ieşi la un grătar pe malul lacului sau la marginea pădurii? Poţi să-ţi iei gândul. De acum, mici şi fripturi pe grătar poţi să mai faci doar în spaţiile special amenajate.

Cel puţin asta prevede legea picnicului, adoptată ieri de deputaţi. Proiectul ţine să dea şi o definiţie activităţii de picnic, pe care toţi o ştim drept ieşire la „iarbă verde".

Astfel, picnicul este de acum „orice activitate de recreere pe domeniul public sau private care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului". Aşa că, la vară, nu vom mai vedea grătarele fumegând pe oriunde.

Mai mult, nu vom mai avea voie nici să spălăm caserolele, farfuriile sau alte instrumente folosite la gătit în apele din apropierea locurilor de picnic, să hrănim animalele sălbatice, dar nici să petrecem cu muzica la maximum. Ţigările, chibriturile aprinse sau deşeurile trebuie şi ele strânse.

Cine nu va respecta regulile şi va petrece la fel ca până acum riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 5.000 de lei, care-i va strica toată distracţia. Cei care vor fi cu ochii pe petrecăreţii indisciplinaţi vor fi poliţiştii locali, jandarmii şi agenţii de mediu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net