EXCLUSIV Regele şi-a primit duhovnicul în vizită

Ultima actualizare:

    Regele Mihai (95 de ani) stă în Elveţia
Regele Mihai (95 de ani) stă în Elveţia

Regele şi-a primit cu ocazia marcării zilei de 10 Mai, sărbătoarea Regalităţii, confesorul la reşedinţa de la Versoix, pe protopopul Adrian Diaconu.

Între cei doi există o strânsă legătură, întrucât se cunosc de mai bine de 25 de ani, iar părintele Diaconu a fost prezent la toate evenimentele importante ale Casei noastre Regale de după 1990, fie că a fost vorba despre căsătoria Principesei Margareta, fie despre moartea Reginei Ana. 


    Protopopul Adrian Diaconu
Protopopul Adrian Diaconu

„Vă asigur că Regele Mihai se simte foarte bine, în ciuda vârstei sale. Pe toată durata slujbei de Te Deum, celebrată la reşedinţa regală cu ocazia zilei de 10 Mai, a stat doar în picioare. Iar slujba a durat circa o oră şi jumătate. Ne-a salutat de mai multe ori cu tradiţionalul Cristos a înviat!, a dat uneori răspunsurile cuvenite în timpul slujbei, alături de măicuţele de la Mânăstirea din Fribourg care se află constant alături de el, în ultima vreme”, a declarat în exclusivitate pentru ziarul Click! protopopul Adrian Diaconu.

El a adăugat că regele trăieşte în reşedinţa sa ca şi cum s-ar afla într-o mânăstire, adăugând că Sf. Scriptură şi cartea de rugăciuni se află permanent în imediata sa apropiere. Părintele Diaconu a admis că a purtat cu regele, în ultima vreme, şi o serie de discuţii tipice relaţiei dintre un credincios şi duhovnicul său, discuţii care n-au ocolit subiecte legate de soarta sufletului Reginei Ana, dar şi de cel al sufletului Reginei-mamă, Elena, al cărui trup e încă înhumat în Elveţia. 

Regele s-a dovedit şi o gazdă impecabilă, aşteptându-şi de această dată oaspeţii cu prăjituri şi alte delicatese şi ciocnind la finele vizitei câte un pahar de vin cu părintele Diaconu şi măicuţele prezente. 

Regele Mihai a traversat un an, 2016, dificil, cu o operaţie de cancer, şi a înfruntat şi moartea Reginei Ana, în luna august.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net