EXCLUSIV Oprescu inaugurează iluminatul de sărbători înainte de Moș Nicolae

piata_unive.jpg

bucharest christmas market, targ craciun, universitate
Piața Universității va fi polul distracției de Crăciun, în capitală

Municipalitatea se pregătește de sărbătorile de iarnă cu deschiderea consacratului târg de Crăciun, care își deschide porțile în Piața Universității la 29 noiembrie. Aici, până la 28 decembrie, bucureștenii vor putea asista la concerte de Crăciun, colinde, spectacole de muzică populară românească, tradiții și obiceiuri străvechi de sărbători.

Bucharest Christmas Market își deschide porțile la 29 noiembrie pe esplanada cu statui din Piața Universității. Tot atunci, primarul Sorin Oprescu va da startul sărbătorilor de iarnă, inaugurând iluminatul de Crăciun. În anii trecuți, luminițele erau aprinse în noaptea de 5 spre 6 decembrie, de Moș Nicolae. Acum, însă, iluminatul de sărbători e inaugurat mai repede după modelul majorității capitalelor europene, care dau startul sărbătorilor de iarnă la 15 noiembrie. Vreme de o lună, la târgul din Piața Universității bucureștenii vor putea cumpăra obiecte tradiționale, ceramică pictată, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, dar și bucate străvechi, prăjituri, cozonaci, vin fiert și turtă dulce.

Zoom
Sorin Oprescu
Foto: Arhiva personală

Cei care nu știu ce să le cumpere celor dragi de sărbători pot găsi aici cadouri pentru întreaga familie. Anul acesta, ziarul Click! va fi în mijlocul evenimentelor din Piața Universității, fiind partener media al târgului. Cititorii noștri vor putea intra în contact cu reprezentanții redacției, aflați la târg, și vor putea cumpăra cărți tipărite de editura Adevărul. Față de anii trecuți, în târgul din Piața Universității va avea loc un concert special dedicat Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie.

Bucharest Christmas Market este organizat anual și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă. Târgul va fi deschis în fiecare zi între orele 10.00 și 22.00.

Iată cum va arăta orașul împodobit de sărbătoare

bucharest christmas market, targ craciun, universitateZoom
Bulevardul Dacia va fi luminat cu ajutorul unor forme geometrice

bucharest christmas market, targ craciun, universitateZoom
Statuia „Lupoaica” va fi iluminată special de sărbători

bucharest christmas market, targ craciun, universitateZoom
Bulevardul Elisabeta va fi decorat cu steluțe colorate în alb și galben