EXCLUSIV 1,5 milioane €, despăgubirea pentru gravida spulberată pe trecerea de pietoni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

18 mai 2015. Ziua care a schimbat viaţa familiei Ganea pentru totdeauna. Iulia avea 27 ani şi se pregătea să devină mămică. Visul ei a fost spulberat într-o secundă de Liviu Neculicioiu, care, beat fiind, a spulberat-o pe trecerea de pietoni. Acum, judecătorii braşoveni au decis ca tânăra să primească 1,5 milioane euro despăgubiri. Record absolut pentru România!

Două vieţi au fost distruse de câteva pahare în plus băute de şoferul Liviu Neculicioiu. Iulia Ganea se află de doi ani în stare vegetativă şi e îngrijită ca un bebeluş de soţul ei. În plus, şi copilaşul pe care-l purta în pântece în ziua fatidică s-a stins la două zile de la cezariana forţată. Acum, Tribunalul Ilfov a stabilit despăgubiri record pentru victima unuia dintre cele mai grave accidente petrecute în ţara noastră, în ultimii ani: 1,5 milioane de euro! Banii trebuie să-i achite compania de asigurări a şoferului vinovat, dar deocamdată sentinţa nu este definitivă.

Laurenţiu vrea să-şi ducă soţia în străinătate

Pe 18 mai 2015, Iulia şi Laurenţiu se plimbau de mână prin Cristian, localitate în judeţul Braşov. Erau căsătoriţi de aproape un an şi aşteptau venirea pe lume a primului lor copil, Robert-Cosmin.


    În 2014, pe când  erau fericiţi
În 2014, pe când erau fericiţi

La un moment dat, cei doi tineri au ajuns în dreptul unei treceri de pietoni. În timp ce traversau, Iulia a fost smulsă din mâinile lui Laurenţiu şi izbită de asfalt. O maşină în care se afla un şofer băut a spulberat-o pur şi simplu pe tânăra care era gravidă în opt luni. 


    Laurenţiu luptă în continuare pentru viaţa Iuliei
Laurenţiu luptă în continuare pentru viaţa Iuliei

”Viaţa mea s-a întors la 180 de grade. Din soţ am devenit îngrijitorul Iuliei, o şterg, o spăl, a devenit ca un bibelou pentru mine şi pentru familia mea. Toţi suntem lângă ea. Practic nu mai avem viaţă. Şi părinţii s-au îmbolnăvit, nu ştim cum să ne mai împărţim să stăm cu ea, mama ei vine de la Buzău săptămânal. Este foarte greu”, ne povesteşte Laurenţiu Ganea (35 de ani), când îşi aduce aminte de ziua cumplitului accident. În urma impactului puternic, medicii au fost nevoiţi să îi facă operaţie de cezariană gravidei pentru a salva pruncul. La două zile de la venirea pe lume, copilaşul a încetat din viaţă. De atunci Iulia se află în stare de minimă conştienţă. Nu vorbeşte, nu se poate mişca, nu ştie ce se întâmplă în jurul ei şi este în permanenţă supravegheată de un membru al familiei.


    Tânăra face zilnic exerciţii, dar corpul nu o ajută
Tânăra face zilnic exerciţii, dar corpul nu o ajută

Câştigarea primului termen în procesul civil îi dă speranţe lui Laurenţiu Ganea. ”Noi am cerut daune de peste 3 milioane de euro, judecătorul a considerat că 1,5 milioane de euro este de ajuns. Este o sumă într-adevăr mare, dar ţinând cont de nevoile Iuliei aceşti bani sunt buni, dar nu cred că sunt suficienţi. Noi vrem să plecăm în străinătate, pe termen lung, la o clinică privată, iar cheltuielile sunt foarte mari. Dacă plecăm pentru un an, doi, practic toţi banii se vor duce acolo. Nimeni nu îmi garantează că Iulia îşi va reveni, dar eu am obligaţia să încerc. Ea cât trăieşte are o şansă şi vom trage de ea. Deci nu abandonăm lupta”, spune soţul Iuliei. Compania de asigurări, dar şi Liviu Neculicioiu pot face contestaţie la decizia magistraţilor de la Tribunalul Iflov. Dacă acest lucru se va întâmpla, dosarul pentru daune morale va ajunge la Curtea de Apel Ilfov. 

Liviu Neculicioiu a fost eliberat din închisoare

simeon stalpnicul png

Liviu Neculicioiu, şoferul care a produs cumplitul accident, a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov, în luna februarie a anului trecut, la doi ani şi patru luni de închisoare pentru vătămarea fătului şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. ”El ne-a întors spatele de la început. Nu a vrut să colaboreze cu noi în nici un fel, nu a venit să vadă ce pagube a produs, ce a lăsat în urma acestui accident”, ne-a declarat Laurenţiu. În mai 2017, Neculicioiu a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă. Dar procesele nu se termină aici. Şoferul vinovat nu a răspuns şi pentru vătămarea corporală a Iuliei. Dosarul se află acum pe masa magistraţilor de la Judecătoria Braşov.

Cea mai mare despăgubire acordată în România

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată vreodată de o instanţă din România pentru un accident rutier. Până acum, cea mai mare sumă acordată de magistraţi, într-un caz similar, a fost de un milion de euro. Banii i-a primit Georgiana Ghegeliu, tânăra care a rămas fără braţul drept în urma unui accident petrecut în 2006, pe un drum din judeţul Braşov. Ancheta a stabilit că parapetul avariat de pe marginea drumului i-a smuls toată mâna tinerei, iar vinovată de această situaţie a fost găsită Compania Naţională de Drumuri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net