Evaluarea naţională 2015: Surpriza pe care au avut-o elevii la proba de Română

Ultima actualizare:

    Andreea i-a făcut  o bucurie mamei:  “Iau mai mult de 9!”Foto: Roberto Sălceanu
Andreea i-a făcut o bucurie mamei: “Iau mai mult de 9!”Foto: Roberto Sălceanu

Bucurie mare pentru absolvenţii de gimnaziu. Luni (22 iunie), la prima probă de la Evaluarea naţională 2015 au avut de rezolvat subiecte foarte uşoare, după cum ne-au spus chiar ei. Părinţii au stat ore în şir la gardul şcolilor până au aflat de la copii că “a fost foooarte uşor”.

Ora 8.30. Şcoala generală nr. 30, din cartierul bucureştean Tei. Intră pe poartă un întârziat. Este ultimul acceptat, pentru că la ora 9.00 începe prima probă de la Evaluarea naţională, cea la Limba şi literatura română. Va fi legitimat, i se va spune încă o dată că nu are voie în sala de examen decât cu pixul şi buletinul. Părinţii stau dincolo de gard şi îşi frâng mâinele, speriaţi de rezultatele catastrofale din alţi ani. “Orice, numai poezie să nu le dea! Băiatul meu e paralel cu poezia. Nu a făcut meditaţii, sărăcuţul, pentru că nu ne-am permis. Vrea să meargă la un liceu sportiv, la o clasă de rugby”, ne-a spus o mămică.

Ora 10.45. Iese primul elev pe poartă. Este înconjurat imediat de zeci de părinţi şi de o profă de Română din şcoală. “A fost foooarte uşor. Ne-a dat basmul”, a spus băiatul şi a tulit-o spre casă. Câte unul, câte doi, au început să iasă din şcoală şi ceilalţi elevi. “Uite-o! Ea este fata mea. Ce ai făcut mami? Ai ştiut?”, spune nerăbdătoare o mămică.  “Bine de tot. Iau sigur o notă peste 9”, a spus Andreea, care visează să fie elevă într-un liceu de elită din Capitală.

Părinţii au aşteptat nerăbdători  3 ore, dincolo de gard
Părinţii au aşteptat nerăbdători 3 ore, dincolo de gard

Într-adevăr, luni, la proba de Limba şi literatura română pentru Evaluarea Naţională 2015, principalul subiect a fost basmul popular “Lupul cel năzdrăvan şi Făt-Frumos”, iar la punctul doi candidaţii au avut de relatat o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută într-o zi de sărbătoare.

Florentina a ieşit veselă  de la examen
Florentina a ieşit veselă de la examen

Marţi, e rândul elevilor care au studiat în limba maternă să dea probă, iar miercuri este ultimul test, la Matematică. Vestea proastă este că luni au lipsit de la examen peste 30.000 de absolvenţi de gimanziu dintr-un total de 192.000 de elevi.

Băieţii au ieşit ultimii din săli,  semn că au muncit mai mult
Băieţii au ieşit ultimii din săli, semn că au muncit mai mult

Evaluarea naţională 2015: Click! spune

Potrivit calendarului de examene, primele rezultate la Evaluarea naţională 2015 vor fi afişate pe 26 iunie, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi făcute publice pe 30 iunie.

Media de la Evaluarea naţională 2015 contează 75% în media de admitere la liceu, restul de 25% fiind compus din media generală de absolvire a gimnaziului.

Iată care au fost subiectele și rezolvările subiectelor la Matematică Evaluarea Națională 2015

Rezultate Evaluarea națională 2015

Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Chimie, Biologie, Fizică

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net