Geniu al informaticii la 18 ani. Un elev din Râmnicu Vâlcea i-a impresionat pe americani

Ultima actualizare:

Ionuţ Alexandru Budişteanu este, la numai 18 ani, un geniu al informaticii. El a inventat déjà aparaturi care creat dispositive care pot fi folosite de nevăzători cu ajutorul limbii, iar în viiorul apropiat speră să reuşească să scoată pe piaţă softul care să pornească orice calculator cu puterea minţii.

Acum, elevul lucrează la un prototip de maşină care ar putea fi condusă de persoanele cu handicap fizic sau de vedere. “Se setează destinaţia, după aceea maşina merge singură la destinaţia B, trebuie să recunoască automat semnele de circulaţie şi liniile de marcaj”, a declarat Ionuţ Budişteanu pentru România TV.

Maşina autonomă, inventată de tânăr, va fi prezentată la cel mai mare concurs de informatică din lume, găzduit de Statele Unite ale Americii, la care participă peste 1.600 de studenţi şi profesori universitari, băiatul fiind singurul elev din concurs. La 16 ani, cercetătorii americani l-au acceptat în Asociaţia Informaticienilor şi i-au oferit o bursă de 40.000 de dolari pentru a studia în SUA.

Pasiunea lui pentru informatică l-a determinat să investească toţi banii câştigaţi la concursuri de profil într-un laborator, pe care l-a amenajat acasă. Tânărul a investit 4.000 de euro în acest “colţ de rai”, în care munceşte şi 14 ore pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net