EXCLUSIV Elena Udrea: «Sunt fericită! Nu mă gândesc să mă recăsătoresc acum»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

E dură, e sexy şi face de 10 ani politică. S-a luptat  de la egal la egal cu mulţi dintre bărbaţii politicieni din România. Despre căsnicia încheiată recent spune că a întors o foaie din viaţa ei şi crede că şi o femeie are şanse să câştige alegerile prezidenţiale. Elena Udrea dezvăluie pentru Click! ce planuri de viitor are în carieră şi în viaţa de familie.

Click!: Aţi avut o vară plină. Au fost multe schimbări  în imaginea, dar şi în viaţa dumneavoastră. Cum vă simţiţi?

Elena Udrea: Trăiesc o perioadă minunată a vieţii mele. E un nou început. După 10 ani, atât  în carieră, cât şi în viaţa personală, am întors o foaie şi mă pregătesc de o nouă etapă. Mă simt o norocoasă pentru că am ocazia acum, înainte de a schimba prefixul, pe de-o parte, de a-mi reaşeza viaţa şi, pe de altă parte, de a porni într-un nou proiect al carierei mele. Lucrurile s-au suprapus în mod fericit şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce mi se întâmplă.

Ce planuri de viitor are Elena Udrea în acest moment?

Planurile mele de viitor sunt legate în primul rând de cariera mea. Am ales politica la 30 de ani. Acum, la 40, fac din nou aceeaşi alegere şi am sufletul împăcat. În viaţă, trebuie să-ţi urmezi destinul. Eu sunt fericită. Aceasta nu înseamnă că nu mă gândesc şi la viaţa mea personală.

Veţi candida la Preşedinţia României, aşa cum se vorbeşte din ce în ce mai des?

Eu chiar fac politică din convingere, chiar cred că politica poate face viaţa oamenilor, a noastră, a tuturor, mai bună. Ştiu că despre politicieni se spune că reprezintă răul societăţii, dar greşim dacă generalizăm. Dacă cineva care este astăzi un om de bună credinţă alege să intre mâine în politică pentru a schimba în bine lucrurile, nu înseamnă că brusc devine un om rău ori că-şi abandonează intenţiile cu care a pornit la drum. Ceea ce îmi doresc este ca munca mea de până acum ca om politic sau ca ministru să fie percepută aşa cum a fost făcută, cu bună credinţă şi cu responsabilitate. Vreau ca tot ceea ce fac să  valoreze ceva pentru noi toţi.

Dar credeţi că o fe­meie ar avea şanse astăzi în România să câştige cea mai înaltă funcţie în stat?

Categoric, da! Femeile au dovedit în toate domeniile că fac performanţă la fel de bine ca şi  bărbaţii. Şi în politică au câştigat voturi în alegeri uninominale, la Parlament sau pentru primării, şi în administraţie au dovedit calităţi de manager.

În cadrul alegerilor parlamentare, dumneavoastră aţi obţinut un scor mai bun decât mulţi bărbaţi din PDL?

Da, la alegerile la care am participat am obţinut printre cele mai bune scoruri la nivel naţional. O femeie atacată din toate părţile, care s-a luptat mai mult decât bărbaţii partidului în bătăliile politice ale ultimilor ani, a scos cele mai multe voturi dintre toţi candidaţii PDL. Din păcate, ne lipseşte solidaritatea. De multe ori suntem măcinate de invidii iar, în politică,  unele dintre femei probează teo­ria misogină că mai bine rămâneau la cratiţă.

simeon stalpnicul png

Vă gândiţi să vă recăsătoriţi?

Sunt o femeie care crede în dragoste, în căsătorie ca instituţie, iubesc copiii. Am patru finuţi extraordinari, care îmi înseninează ziua atunci când îi întâlnesc. Vreau să am toate aceste împliniri în viitor, dar pentru toate este nevoie de bărbatul potrivit. Ca urmare, nu exclud această situaţie, dar nici nu fac o urgenţă din ea. Am trăit timp de zece ani experienţa căsătoriei, deci, nu am o curiozitate care să mă împingă spre un nou mariaj repede. În plus, nu există nimeni în viaţa mea în acest moment şi cred că este greu să fie cineva în următoarea perioadă.

De ce? Bănuiesc că sunt, totuşi, destul de mulţi bărbaţi care şi-ar dori să fie alături de Elena Udrea...

Poate părea amuzant, dar nu cred că sunt mulţi cei care şi-ar asuma expunerea unei relaţii cu mine. Pe de altă parte, şi exigenţele mele au mai crescut odată cu vârsta. Oricum, nu mă grăbesc, nu e o cursă contracronometru.

Fostul dumneavoastră soţ se recăsătoreşte în scurt timp. Aveţi vreun mesaj pentru el?

Indiferent cum, Dorin Cocoş a fost soţul meu timp de zece ani. Deci, nu pot avea decât cuvinte frumoase la adresa lui, e un om deosebit. Îi doresc să fie fericit şi să găsească toată liniştea de care are nevoie.

Ce sfaturi aţi da femeilor care au trecut printr-un divorţ sau se gândesc să o facă?

Să aibă încredere în ele însele şi, fără ezitare, să meargă pe drumul care le oferă satisfacţia cea mai mare. Viaţa este o permanentă alegere şi, din fericire, stă în puterea noastră să decidem ce contează mai mult pentru noi. Teoria în care cred este că în viaţă suntem tot timpul singuri, de aceea spun că nu este doar curajos, dar suntem datoare faţă de noi să nu lăsăm timpul să treacă fără să trăim frumos, adică aşa cum ne dorim.

Cine vă este totuşi, aproape în această perioadă?

Cine mi-a stat aproape toată viaţa - familia mea. Şi, în special, minunata mea mamă, care este o femeie discretă şi înţelegătoare şi care este alături de mine cu tot sufletul, în tot ceea ce fac. Mă bucur mult că am avut ocazia ca în această vară să mergem împreună prin ţară, mai ales că ştiu că s-a bucurat de timpul petrecut cu mine. Este important să ştii că există cineva care te iubeşte necondiţionat, care e pregătit să fie lângă tine în orice moment.

Aveţi mulţi prieteni?

Nu foarte mulţi. Lumea asta a politicii e dură. Sunt adversari şi aliaţi, oameni care te susţin şi oameni care îţi sunt potrivnici. Deci, am rămas cu aceiaşi prieteni dinainte de-a intra în politică. De altfel, valorizez mult statornicia.

Ce pasiuni aveţi şi care este secretul si­luetei dumneavoastră de invidiat?

Altele decât politica!? Turismul a devenit o pasiune după ce m-am implicat în acest domeniu în calitate de ministru. Îmi place să citesc şi să fac plimbări lungi, dar nu spun nu nici unui grătar cu prietenii. Deşi, acum, sunt foarte atentă la die­tă: mănânc doar alimentele permise de grupa mea de sânge şi niciodată după ora 19.00. În ciuda felului în care mă prezintă unii, să ştiţi că sunt un om foarte normal, ca oricare altul.

Aveţi vreun regret?

Nici un regret! Dacă aş putea să o iau de la capăt, aş face mereu la fel. Întotdeauna iau lucrurile aşa cum sunt şi pe oameni la fel. Nu am aşteptări de la ceilalţi şi, ca urmare, nu am nici decepţii. Nu judec pe nimeni pentru că am învăţat că arareori lucrurile sunt aşa cum par. Nu invidiez pe nimeni, nu am frustrări, sunt pozitivă, optimistă. 

Click! Spune

Elena Udrea este născută la 26 decembrie 1973, în judeţul Buzău. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, la Bucureşti, iar din 1997 a profesat ca avocat la propriul cabinet.

A intrat în politică în 2004 şi a ajuns deputat de Bucureşti. În decembrie 2008 a fost numită ministru al turismului, apoi ministru al dezvoltării regionale. Din toamna anului trecut este deputat PDL de Roman. A fost căsătorită timp de 10 ani cu omul de afaceri Dorin Cocoş, de care a divorţat în luna iunie a acestui an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net