Ei îi prezintă lui Iohannis lista de revendicări a protestatarilor

Ultima actualizare:

    Protestatarii au transmis mesaje, iar vocea lor va fi auzită şi vineri la consultările de la Cotroceni foto: Dorin Constanda
Protestatarii au transmis mesaje, iar vocea lor va fi auzită şi vineri la consultările de la Cotroceni foto: Dorin Constanda

Prostestele din ultimele zile l-au determinat pe preşedintele Klaus Iohannis să invite la consultări societatea civilă. În urma propunerilor protestatarilor, la Palatul Controceni au ajuns, printre alţii la discuţii, jurnalistul Liviu MIhaiu, solistul Adi Despot, dar şi Claudia Postelnicescu, reprezentantă a mişcării Iniţiativa România.

Cele cinci organizaţii neguvernamentale care i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis o listă de revendicări vor participa la consultările şefului statului cu societatea civilă, programate pentru vineri, ora 13.30. Anunţul a fost făcut, pe Facebook, de Sorin Ioniţă. Este vorba despre ExpertForum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi Asociaţia Pro. Cele cinci organizaţii cer desemnarea unui premier credibil, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi a şefilor CJ prin vot direct, întărirea DNA, revocarea Avocatului Poporului şi dizolvarea comisiilor SRI şi SIE.

Aprobarea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate, respingerea iniţiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupţie şi întărirea DNA şi a Parchetelor prin oferirea posibilităţii tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI, se mai numără printre revendicările celor cinci organizaţii.

Şi realizatorul de radio şi televiziune Liviu Mihaiu a anunţat, pe contul său de Facebook, că a fost sunat de la Cotroceni de către consilierul Andrei Muraru, precizând că se va duce la consultările cu Klaus Iohannis pentru a-i reprezenta "pe cei care se simt nereprezentaţi", deoarece i-au cerut acest lucru mai mulţi oameni zilele trecute. Claudia Postelnicescu, reprezentantă a mişcării Iniţiativa România şi Adrian Despot au ajuns şi ei la discuţii. La Cotroceni se mai duce și publicistul Andrei Cornea. Pe lista celor care vor să reprezeinte vocea străzii se mai numără și Elena Calistru, Mihai Dragoș, Cristina Guseth, Ema Stoicu, Tudor Benga.

Lista completă a celor care s-au dus să reprezinte vocea străzii la Cotroceni

Presa nu a stat la consultări

Imagine din timpul consultărilor cu sociatatea civilă
Imagine din timpul consultărilor cu sociatatea civilă

Deși lumea este nemulțumită pe rețelel de socializare și nimeni nu știe cum au fost aleși acești oameni, întâlnirea de vineri (6 noiembrie) nu a fost transmisă live, așa cum își dorea protestatarii. Oamenii care au participat la proteste nu înțeleg cum au fost aleși acești reprezentanți, tot ce se știe sigur este că au primit un telefon și s-au prezentat la Cotroceni. Protestatarii ar fi vrut să vadă transmisiunea live, având în vedere că acești oameni ar trebui să îi reprezinte.

Presa nu asistă la consultări
Presa nu asistă la consultări

"Și gata, s-au închis ușile, ne-au dat afară. Ultimul lucru pe care l-am auzit e Iohannis cu «sper să avem o discuție simplă». Sau a spus sinceră?

Acum sunt în curte, cu cameramanii lângă biserică, mâncăm plăcinte dintr-o caserolă. E frumos afară", a scris jurnalistul Vlad Ursulean (Casa Jurnalistului), pe contul său de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net