Ei au avut un înger păzitor. Mărturiile victimelor incendiului din Colectiv

Ultima actualizare:

    Alex Plîngu are arsuri de gradul II  pe mână, pe coapse şi pe spate şi un picior zdrobitFoto: Dorin Constanda
Alex Plîngu are arsuri de gradul II pe mână, pe coapse şi pe spate şi un picior zdrobitFoto: Dorin Constanda

Au ajuns pe un pat de spital, dar îi pot mulţumi lui Dumnezeu că au scăpat cu viaţă. Printre victimele tragediei de la „Colectiv” se numără şi Alex Plîngu.

Are arsuri de gradul II pe mână, pe coapse şi pe spate, o ureche este carne vie, iar un picior e zdrobit în ultimul hal. Durerile, de nedescris! Cel puţin o lună de îngrijiri medicale mai are de îndurat Alex până se vindecă. Nici acum nu înţelege cum a fost posibil un aşa dezastru, nu caută vinovaţi şi îi mulţumeşte lui Dumnezeu că l-a lăsat în viaţă.

„Tot ce ştiu este că nu voiam să mor! Am alergat spre ieşire, dar nu am mai apucat. Am rămas jumătate înăuntru, jumătate afară, sub greutatea celor care au căzut peste mine. Aşa m-am ales şi cu piciorul zdrobit. Prietena mea este bine, eu am scăpat cu viaţă... Asta e cel mai important! Nu ştiu cine este de vină, nu cred că a vrut cineva să se întâmple aşa nenoriciri. Aşa a fost să fie. A fost o seară foarte frumoasă, dar care s-a terminat prost”, ne-a declarat Alex Plîngu.

Tânărul spune că suportă dureri îngrozitoare în tot corpul din pricina cărora abia dacă reuşeşte să mănânce sau să doarmă. „Sâmbătă noapte nu am reuşit să dorm decât două ore. Duminică am dormit patru. Îmi este foarte rău. Mă dor toate şi mă simt foarte obosit. O să mai stau două săptămâni în spital, după care rămân pe tratament şi voi veni la schimbat pansamente. Mai am o lună până la recuperare, sper să fie totală”, ne-a declarat tânărul.

Şi basistul trupei Monarchy, Marian Leuşteanu, a avut un înger păzitor în seara fatidică de 30 octombrie. Şi el este internat tot la “Bagdasar-Arseni” şi a relatat, ieri, clipele de groază prin care a trecut. “Am fost la lansarea de album, eram trupe prietene. O bucurie s-a transformat într-o tragedie. Cred că eram în jur de 350 de oameni. Incendiul s-a propagat foarte ciudat. Am luat-o spre ieşire, am trăit clipe de coşmar, care îmi vor rămâne în memorie o viaţă. Am încercat să ajung cât mai repede la ieşire, după ce s-au deschis uşile, două mâini salvatoare, nu ştiu ale cui, m-au tras din infern. Aveam un metru şi ceva până la ieşire şi nu puteam să mă mişc. Dacă nu era el, nu eram nici eu azi”, a declarat Marian la emisiunea “Vorbeşte lumea”, de la PRO TV.

Marian Leuşteanu,  basistul trupei  Monarchy, este internat  la “Bagdasar-Arseni”
Marian Leuşteanu, basistul trupei Monarchy, este internat la “Bagdasar-Arseni”

Secţie de 4 milioane €, nefuncţională

Secţia ultramodernă destinată persoanelor cu arsuri profunde, inaugurată cu tam-tam în aprilie 2015, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, nu-i poate ajuta în prezent pe răniţi.  “Pe 9 aprilie, prima secție modernă de îngrijire pentru arși grav din România a fost inaugurată la Spitalul Floreasca, fiind dotată cu aer steril care intră prin plafon și o cameră cu oxigenoterapie hiperbar. Pavilionul a costat 4 milioane € și a durat 15 ani această investiție. Avem în acest moment 90 de răniți grav și sever.  Este exact ce aveam nevoie în acest moment, problema este că această unitate nu este deschisă și nu funcţionează”, a dezvăluit ieri jurnalistul Cătălin Tolontan. Corect! Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat: “Din câte știu și din ce mi-a spus profesorul Lascăr, ea nu e funcțională acum, dar va deveni funcțională în câteva zile, pentru că a avut o problemă tehnică legată de ventilaţie.”

Tratamentul poate ajunge la 1.000.000 €

Pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri, costurile variază între câteva sute de mii și chiar un milion de euro, explică profesorul doctor Ioan Lascăr. “Pacientul ars este considerat cel mai complex și mai costisitor tip de pacient imaginabil. Costurile îngrijirii unui astfel de pacient pe durata spitalizării de lungă durată - două luni, uneori chiar mai mult - pot oscila, în funcție de gravitatea cazului, între câteva sute de mii de euro până la un milion de euro”, a mai afirmat dr. Ioan Lascăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net