Drama unui cuplu germano-român. Biserica nu vrea să-i căsătorească

Ultima actualizare:

    Richard Sensz Wolfgang şi Claudia Bădoiu, alături de fetiţa lor, Olivia, botezată ortodox în România  Citeste mai mult: adev.ro/o2o3p6foto: arhiva personală
Richard Sensz Wolfgang şi Claudia Bădoiu, alături de fetiţa lor, Olivia, botezată ortodox în România Citeste mai mult: adev.ro/o2o3p6foto: arhiva personală

Biserica ortodoxă ocrotește familia doar în teorie. Asta a a flat un cuplu format dintr-o româncă din Gorj și un neamț cu origini românești. Claudia Bădoiu și Richard Sensz Wolfgang sunt împreună de nouă ani, au un copil și trăiesc în Elveția. Își doresc foarte mult să se căsătorească în România, însă n-au găsit niciun preot dispus să-i căsătorească dacă bărbatul nu se botează ortodox.

Claudia şi Richard trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. El este german, cu origini române, tatăl lui fiind sas, născut în Mediaş, iar ea este gorjeancă. S-au cunoscut în urmă cu nouă ani, iar, după ceva timp, a apărut pe lume, Olivia, în vârstă acum de şase ani, botezată ortodox în România.

Familia trăieşte în Singen, la graniţa cu Elveţia. În noaptea de Revelion, Richard a cerut-o în căsătorie Au căzut de acord să se căsătorească în România şi tot aici să facă şi nunta, dar au aflat cu surprindere că Biserica Ortodoxă Română acceptă căsătoriile mixte cu o condiţe, ca cel care nu este ortodox să se boteze.

„Ne-am interesat în Germania şi am căutat pe Internet şi am aflat că din anul 2011 sunt permise căsătoriile mixte între evanghelici şi ortodocşi. Se organizează în biserică două slujbe diferite de doi preoţi de fiecare cult şi fiecare rămâne la cultul din care face parte. Dar, eu îmi doresc să mă căsătoresc în România, unde se află prietenii, rudele şi familia, dar nu ne putem cununa religios pentru că Biserica Ortodoxă Română nu permite astfel de căsătorii şi pune condiţia ca cel care nu este ortodox să se boteze. Nu înţeleg această interdicţie, mai ales că biserica susţine familia, cel puţin declarativ. Bărbatul cu care îmi împart viaţa nu doreşte acest lucru. Îmi doresc să ne căsătorim şi religios, nu doar civil, pentru a fi împlinită din toate punctele de vedere“, ne-a povestit Claudia Bădoiu.

Citește pe Adevărul răspunsul halucinant al reprezentanților bisericii ortodoxe la cererea tinerilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net