Dr. Valentin Calu, despre accidentul din Apuseni: «E dificil să fii pacient! Externarea va fi făcută…»

Ultima actualizare:

    Valentin Calu, Spitalul  de Urgenţă Elias
Valentin Calu, Spitalul de Urgenţă Elias

Doctorul Valentin Calu, rănit în accidentul petrecut în Munţii Apuseni în 20 ianuarie, a mărturisit că se află în plin process de recuperare. Dr. Calu a spus că externarea va fi făcută atunci când vor decide medicii care se ocupă de cazul lui. Cât despre cele petrecute în timpul operaţiunii de salvare, doctoral se declară mulţumit.

Doctorul Valentin Calu, unul dintre medicii răniţi în accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta rezidentă Aura Ion, a declarat că se află în plin proces de recuperare.

"Mă simt mai bine, continuu procesul de recuperare. Echipa medicală este desăvârşită şi am condiţii excelente de tratament", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Calu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, rănit în accidentul aviatic din munţii Apuseni.

Calu a declarat că externarea va fi făcută în momentul în care echipa de medici care se ocupă de cazul lui va considera de cuviinţă.

"Externarea va fi făcută atunci când echipa medicală din spital va lua această decizie. Nu am nicio problemă să stau internat atât cât va fi necesar. Nu am nicio problemă să revin cu avionul în Capitală. De o săptămână învăţ, primesc şi savurez lecţii de omenie, una după alta", a mărturisit dr. Calu.

Medicul a spus că această experienţă l-a ajutat să treacă de partea cealaltă a baricadei şi să-şi vadă meseria din perspective bolnavului.

"Foarte dificil". "Este foarte greu. Îţi modifică total perspectiva. Când eşti medic, înţelegi prin ce trece pacientul, dar acum simt ce simte el. Poate, ca medic, nu empatizez cu bolnavul. Sigur, această nouă postură îţi modifică modul în care priveşti relaţia cu pacientul. Altfel spus, descopăr frumuseţea uitată a lucrurilor simple", a mai spus medicul Valentin Calu.

Cât despre accident, dr. Calu a spus că este impresionat de gestul moţilor care au participat la operaţiunea de salvare şi că este mulţumit de tot ceea ce s-a întâmplat cu el din momentul în care a fost găsit şi până în prezent.

"Ce aş mai putea spune despre accident? Că eram în avion şi ne-am lovit de brazi. Nu mai are rost. Sunt foarte mulţumit de tot ceea ce s-a petrecut cu mine după accident. Şi mai sunt impresionat de moţii de acolo, de la locul accidentului", a mai spus dr. Valentin Calu.

FOTO Familia Aurei Ion, între suferinţă şi revoltă. Dorinţa de a li se face dreptate, mai presus de orice

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net