Dezvăluiri din satul groazei. Unui sclav din Berevoeşti i-au fost tăiate degetele cu toporul

Ultima actualizare:

    Sclavii din Gămăceşti, ţinuţi în lanţuri şi torturaţi
Sclavii din Gămăceşti, ţinuţi în lanţuri şi torturaţi

Ies la iveală noi orori din satul Gămăceşti, comuna Berevoeşti! Aşezarea din Argeş a devenit cunoscută în iulie 2016, când au fost descoperite atrocităţile comise de 38 de romi din nouă grupări interlope asupra a zeci de persoane. Rechizitoriile întocmite de procurori dezvăluie detalii îngrozitoare.

Torturi greu de imaginat! Zece dintre cei 38 de stăpâni de sclavi au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional, trafic și exploatare de persoane vulnerabile.

O pâine şi o cană cu apă pe zi

După cum se precizează în rechizitoriul procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Piteşti, „la începutul lunii septembrie 2015, persoana vătămată Bratu Constantin, fost taximetrist, zis Linguriţă, a fost recrutată prin inducere în eroare şi constrângere de către numiţii Onică Gheorghe şi Onică Aurel, în scopul exploatarii acesteia prin supunerea la executarea de munci în mod forţat”.

Aurel Onică, Viorel, Silvia şi Ionuţ (tustrei din clanul Grancea) l-au obligat pe Bratu să îngrijească patru cai, să taie lemne şi să se ocupe de curăţenie. Răsplata? O pâine şi o cană cu apă pe zi, scrie adevarul.ro.

Fiindcă intenţiona să plece, fostul taximetrist a fost luat la bătaie şi i s-a spus că va munci toată viaţa pentru cei patru stăpâni de sclavi.


    Viorel şi Ionuţ Grancea, doi dintre stăpânii de sclavi, băgaţi la dubă
Viorel şi Ionuţ Grancea, doi dintre stăpânii de sclavi, băgaţi la dubă

Ameninţat că va fi dat hrană la porci

După două săptămâni de bătăi, Bratu a reuşit să fugă într-o noapte şi a stat ascuns în pădure. Fugarul a fost însă prins de Aurel Onică, bătut cu pumnii şi cu picioarele, legat cu o curea şi târât de un cal înapoi la stăpâni.

Pentru a nu mai fugi, „victima a fost legată de picior cu un lanţ de patul în care dormeau inculpaţii Grancea Viorel si Grancea Silvia. Timp de o lună şi jumătate, victima a muncit în fiecare zi cel puţin 12 ore, a fost bătută zilnic de inculpaţi cu pumnii, cu picioarele, cu bâta, cu cozile de topor şi a fost lovită şi cu tăişul toporului peste degetele mâinii drepte. Era lovit cu o bâtă în zona capului până când leşina, după care era stropit cu apă rece ca să-şi revină, apoi era din nou forţat să muncească”, se arată în referat.

Mai mult, cei patru stăpâni îi spuneau bărbatului care avea numeroase fracturi că, dacă va muri, îl vor da hrană la porci, ca să nu-l mai găsească nimeni.

I-au cerut sex oral

De câteva ori, când Bratu se afla în grajd şi făcea curăţenie la cai, Ionuţ Grancea şi Gheorghe Onică au venit şi i-au solicitat să facă sex oral cu ei. El a refuzat de fiecare dată şi a fost bătut crunt.

Cum starea bărbatului era foarte gravă, stăpânii săi s-au temut să nu moară şi l-au transportat cu căruţa pe drumul Câmpulung – Piteşti, urcându-l într-un maxi-taxi, pentru a fi transportat la Piteşti.

Au fost puşi să strângă fecalele romilor


    Romi din Gămăceşti, ridicaţi de anchetatori
Romi din Gămăceşti, ridicaţi de anchetatori

Pe 13 iulie 2016, după luni întregi de investigații, sute de jandarmi și de mascați au descins la Berevoești și au înconjurat satul Gămăcești. Anchetatorii vorbesc despre un dosar în care faptele de violenţă depăşesc orice închipuire. Romii sunt acuzați că au exploatat și torturat 40 de persoane, inclusiv minori și persoane cu dizabilități. Victimele erau bătute cu parul sau cu biciul, lăsate fără mâncare, legate cu lanțuri și puse printre altele să strângă fecalele romilor. 

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net