Canotoarea incendiată de soţ pentru o casă a murit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu a avut nici o şansă de supravieţuire. A ajuns la spital mutilată, cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce soţul a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. După două săptămâni de chin, Oana Albu s-a stins din viaţă. Soţul aflat în arest susţine că este nevinovat şi cere să fie eliberat.

Au sperat la o minune, dar nu s-a întâmplat. Părinţii Oanei Albu nu s-au mişcat de la căpătâiul fiicei lor şi s-au rugat zi şi noapte ca aceasta să îşi revină. Erau conştienţi că, dacă s-ar fi trezit din comă, viaţa fetei ar fi fost un coşmar, având în vedere că avea arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Dar mama se gândise deja la operaţiile şi transplanturile de piele pe care Andreea le va face ca să devină din nou un om normal. Speranţele lor au fost însă deşarte.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 6.00, fosta sportivă de performanţă şi campioană la canotaj nu a mai putut lupta şi s-a stins din viaţă. „Oana nu mai e...trupul ei nu a mai putut suporta rănile. Acum a fost dusă la IML şi marţi sicriul va ajunge acasă", ne-a spus, printre lacrimi, Petronela Cârju, mama Oanei. Femeia s-a întors ieri la Iaşi şi, cu ultimele puteri, se pregăteşte de înmormântare.

Canotoarea va fi înhumată joi în localitatea natală. La 20 iulie, într-un exces de furie, soţul ei, Gabriel Albu (23 de ani) a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc cu tot cu casa în care locuiau. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru tentativă la omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere. El susţine însă că este nevinovat şi i-a implorat pe judecători să-l lase în libertate. Curtea de Apel Iaşi nu a ţinut seama de rugămintea tânărului şi a decis să-l judece tot în stare de arest preventiv.

I-a dat foc cu tot cu casă

Andreea şi Gabriel Albu erau proaspăt căsătoriţi şi locuiau în casa părinţilor fetei din comuna ieşeană Ţuţora.

Atât a mai rămas din locuinţa celor doi

simeon stalpnicul png

Apropiaţii spun că scandalurile dintre cei doi porneau de la nemulţumirea lui Gabriel că părinţii fetei refuzau să le facă acte pe casa din chirpici în care ei locuiau. Pe 20 iulie, după o ceartă, Andreea l-a ameninţat că îl va părăsi. Furios, Gabriel a pus mâna pe o canistră plină cu benzină şi a stropit-o din cap până în picioare. Apoi, a aprins o brichetă şi i-a dat foc. Strigătele de durere ale fetei i-au scos din casă pe părinţii ei, care locuiau în vecinătate. Tânăra a ars ca o torţă vie, până când oamenii au reuşit să stingă flăcările. Şi locuinţa s-a făcut scrum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net