De la 150 kg, a ajuns la 85! Secretul reţetei folosite de un tenor timişorean

Ultima actualizare:

    Transformarea incredibilă a profesorului de canto: a slăbit 65 de kilogrameFoto: Arhivă personală
Transformarea incredibilă a profesorului de canto: a slăbit 65 de kilogrameFoto: Arhivă personală

Daniel Zah este profesor de canto la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara şi tenor colaborator al Filarmonicii Banatul din Timişoara. Pe lângă rezultatele din domeniul muzical, Daniel e campion şi în lupta cu greutatea. Ajuns la 150 de kilograme, timişoreanul a slăbit până la 85 în aproximativ patru ani. Reţeta sa are patru ingrediente: voinţă, cumpătare, mişcare şi perseverenţă.

Crescut într-o familie căreia îi place să povestească în jurul meselor îmbelşugate, Daniel Zah a devenit un adevărat gurmand, fiind întodeauna mai plinuţ decât adolescenţii de vârsta sa. Ajuns student în Timişoara, departe de bucătăria mamei, Daniel a devenit client fidel al magazinelor de tip fast food. Aşa a început tânărul să pună pe el tot mai multe kilograme. „Pur şi simplu mă umflam”, povesteşte tânărul care ajunsese să cântărească 150 de kilograme la puţin peste 20 de ani. Primul semnal de alarmă pentru Daniel a fost în momentul în care a simţit că îi este tot mai greu să meargă pe jos. Tânărul povesteşte că aştepta în staţia de autobuz şi 40 de minute, numai pentru a nu fi nevoit să facă mişcare.

„Riscam să ajung imobilizat. Eram un prizonier în propriul meu corp. Atunci am spus că trebuie să fac o schimbare. Între timp, am plecat într-un turneu cu Filarmonica şi mi-am propus să mănânc atât cât mănâncă şi ceilalţi. În prima săptămână nu am rezistat. Seara am devorat o ciocolată”, îşi aminteşte Daniel. Tânărul s-a ambiţionat şi, în cele două luni de turneu, a mâncat după un program fix, reuşind să dea jos 15 kilograme. „Mi-am dat seama că se poate şi nu este atât de greu. Primul lucru a fost să scot sucurile şi am mai dat jos 5 kilograme. Apoi nu am mai mâncat prăjituri şi am mai slăbit 5 kilograme. Oamenii au început să observe şi asta m-a încurajat şi mai mult”, povesteşte tânărul, care a continuat programul de slăbire cu scoaterea din alimentaţie a făinoaselor.

Tânărul timişorean, de nerecunoscut după ce a dat jos atâtea kilograme
Tânărul timişorean, de nerecunoscut după ce a dat jos atâtea kilograme

„Am început să fac şi un pic de mişcare. Mergeam de la marginea oraşului, de unde locuiesc eu, până la şcoală numai pe jos. După un timp, am mers la sală şi am început să fac exerciţii de stimulare a inimii - bicicletă, alergare, înot. Asta m-a ajutat foarte mult. Deja slăbisem vreo 50 de kilograme”, explică tenorul. Cel mai greu i-a fost să scape de ultimele 15 kilograme.Citeşte întreaga poveste şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net