Ce se va întâmpla cu ambulanța neagră, despre care s-a spus că fură copiii pentru organe

Ultima actualizare:

    Aceasta este vestita ”ambulanță neagră” (fotografii: Florin Șuler)
Aceasta este vestita ”ambulanță neagră” (fotografii: Florin Șuler)

O adevărată furtună s-a iscat pe Facebook. Românii s-au speriat după ce au aflat vestea că o ambulanță neagră ar circula prin București și, condusă de șoferi bulgari, ar racola minori pentru a le fura organele. Click! îți spune care este adevărul în spatele acestei povești și ce se va întâmpla cu ambulanța de culoare închisă.

”Ambulanța neagră bântuie prin București. Stă parcată în zona parcurilor, școlilor și a grădinițelor ca să fure copii pentru organe”, „Atenție, toți locatarii din cartierul Berceni! Intrați în casă până în ora 19.30 deoarece au fost descoperiți niște bulgari care fac trafic de organe. Sunt înarmați și foarte periculoși. În București circulă o dubă neagră numită Salvarea Neagră care accidentează copiii, se prefac ca ia să-i ducă la spital, îi omoară și le iau organelle. Dă mai departe!”, sunt doar două dintre postările apărute pe rețeua de socializare, în ultimele zile, după ce o tânără din Capitală a fotografiat ambulanța care aștepta în fața unui bloc din cartierul Drumul Taberei.

Salvarea 005 aparține unei clinci medicale

Ambulanța negară sau Ambulanța morții, cum a fost denumită ea, există și aparține Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă București.

„În primul rând că ambulanța este albastră, nu neagră. Este inscripționată și se află în parcul nostru auto. Se află în legătură cu SMURD și Serviciul de Ambulanță și poate interveni în caz de calamități. Avem 20 de ambulanțe în flotă, dintre care două sunt închise la culoare. Sunt acelea care s-au aflat și în escorta demnitarilor, iar cea cu indicativul 005 a fost în coloana președinților de stat. Acum, îi deservesc pe cei 85.000 de pacienți pe care-i avem. În seara când a fost pozată în Drumul Taberei, ambulanța se afla la un caz, o persoană arsă pe picioare. Medicul era sus, iar șoferul aștepta în mașină. Era ora 20.30”, a declarat, pentru Click!, Șerban Rădulescu directorul centrului, care ne-a mărturisit că isteria față de așa-zisa ambulață neagră a mai existat și în aprilie.

Șoferul a fost agresat de oameni

În acest moment, Salvarea cu indicativul 005 a fost scosă de pe traseu de frica oamenilor. ”Șoferul a fost agresat, înjurat de trecători, acuzat că fură copii. A fost alertată Poliția. Acest Facebook a devenit un pericol, pentru că se spun acolo tot felul de lucruri mincinoase, iar oamenii nu verifică. Ar fi trebuit să fi venit la noi să întrebe, pentru că ambulanța este inscripționată cu denumirea centrului nostru și s-ar fi liniștit”, a adăugat Rădulescu.

Reporterii Click! au găsit Salvarea parcată în curtea garajului, aflat pe Bd. Mihalache. Florin, șoferul surprins la volanul ei în urmă cu câteva seri, o decolanta.

Urmează ca mașina să fie vopsită în alb ca să nu mai existe discuții. 

Ambulanța este de timp B1 și este  dotată cu defibrilator, EKG, targă mobilă, dar și cu tuburi de oxigen.    

Așa arată ambulanța din spate
Așa arată ambulanța din spate
image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net