Tot satul poate mânca din ciuperca de 5 kg

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ploile abundente din ultima perioadă nu au adus doar probleme, ci i-au şi ajutat pe culegătorii de ciuperci să găsească exemplare unice prin dimensiuni. Norocul a dat şi peste Ioan Mureşan, din Câţcău. A primit o ciupercă uriaşă, care măsoară în circumferinţă 118 cm, 44 cm în diametru şi 37 cm înălţime.

Ioan Mureşan locuieşte în Câţcău împreună cu soţia şi cei doi copii. Lucrează la o firmă de construcţii şi nu se dă în vânt după mersul la cules de ciuperci, dar le cunoaşte pe cele comes­tibile, relatează "dejeanul.ro".

Luni dimineaţa, un coleg de serviciu i-a dat o ciupercă uriaşă, găsită undeva în apropierea râului Someş. Omul nu a stat prea mult pe gânduri, a luat ciuperca şi a dus-o acasă.

simeon stalpnicul png

În scurt timp, toţi vecinii au aflat de "monstrul" din gospodăria lui Ioan şi s-au grăbit să vadă minunea naturii. Au filmat-o, au fotografiat-o, au măsurat-o pe toate părţile şi au pus-o pe cântar. Nu le-a venit să creadă. Cântarul indica 4 kilograme şi 800 de grame. Chiar dacă a primit oferte de la câţiva cunoscuţi, care erau dispuşi să plătească o mică avere pe ciuperca unicat, Ioan Mureşan nu a vrut să o vândă. Şi, pentru că ciupercile sunt extrem de perisabile, bărbatul i-a dat de lucru soţiei sale.

A împărţit-o în bucăţi până s-a umplut congelatorul. De câteva zile, de pe masa familiei nu lipseşte mâncarea gătită din ciuperca gigant. Chiar şi vecinii au fost invitaţi la o tocăniţă de ciuperci şi la şniţele făcute tot din uriaşa legumă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net