«Ciuperca-dovleac» e bună pentru tratarea cancerului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O pălărie cu o circumferinţă de un metru şi o greutate de şapte kilograme. Devenite „eroine" în foclorul local dar de fapt simple legume. Click! a aflat „secretul" ciupercilor gigant apărute în gospodăria unui ialomiţean din localitatea Brâncoveni care au semănat şoc şi groază printre oameni şi despre care reporterii ziarului au relatat în premieră zilele trecute.

Nicolae Bodeanu nu este un ţăran bogat şi nu se poate mândri cu recolte care să îl facă celebru dar ferma sa tot a devenit cunoscută. Pe terenul său au apărut cele mai mari ciuperci din România.

Ialomiţeanul a rămas uimit de ciupercile găsite pe terenul său

simeon stalpnicul png

„Este vorba de „calvitia gigantea" care produce cei mai mulţi spori dintre toate suratele sale. Este considerată cea mai prolifică ciupercă din lume. Dintr-una singură pot apărea până la 7.000 de „copii". Este specifică mai ales Marii Britanii unde specialiştii extrag din ea o substanţă folosită pentru tratarea cancerului. Au mai fost descoperite astfel de exemplare în ţara noastră dar niciodată atât de mari", ne povesteşte cel mai mare specialist în domeniu, Viorica Luchian Lagunovski, de la Universitatea Agronomică Bucureşti.

Legumele au fost cântărite şi au nu mai puţin de 7 kg

simeon stalpnicul png

„Nu este otrăvitoare ba chiar este comestibilă primele două-trei zile după ce apare, până îşi schimbă culoare din alb în galben. După aceea dacă o consumi nu te omoară dar cauzează dureri mari stomacale care duc la indigestii îngrozitoare", avertizează Viorica Luchian Lagunovski.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net