Cireșele de mai, o afacere profitabilă

Ultima actualizare:

    Gheorghe vinde la  poartă cireşe de  mai în fiecare an
Gheorghe vinde la poartă cireşe de mai în fiecare an

Au apărut cireşele de mai! Şi unde în altă parte dacă nu la Păuleşti. Aici este patria lor, iar ţăranii prahoveni au fost primii care şi-au scos marfa apetisantă la poartă.

S-au copt cireşele româneşti, iar comuna Păuleşti este locul unde le găseşti la tot pasul. Sunt proaspete, culese pe loc din livadă, şi accesibile la preţ: 10 lei/kg. Astfel, pofticioşii nu se lasă aşteptaţi. ”De când le aştept! Am mai văzut prin magazine, aduse din ţări exotice, dar n-au nici un gust. Asta e perioada cireşelor, acum le cumpăr şi le mănânc cu mult drag”, ne-a spus Dan Costache, un bucureştean care se afla în trecere prin comuna prahoveană. Grămezile cu fructe roşii au apărut la majoritatea porţilor. Păuleştiul este recunoscut drept patria cireşelor de mai şi nu există localnic care să nu aibă în curte măcar un pom. Şi există o explicaţie.

Se vând cu 10 lei kilogramul

“Altceva nu creşte la noi. Am încercat să plantăm piersici, caişi, meri, dar se usucă. Pământul este foarte bun pentru cireşi”, ne explică Gheorghe Stoica, 76 de ani. Păuleştenii gospodari fac bani frumoşi din vânzarea fructelor. Tanti Maria se laudă că vinde cam 30 de kilograme pe zi, dar şi munceşte pe măsură. Cu noaptea-n cap mege la cules ca să aibă peste zi coşuri întregi cu marfă proaspătă. La fiecare sfârşit de mai, localnicii din Păuleşti lasă munca deoparte. Se strâng şi se distrează la “Sărbătoarea cireşelor”. Şi în pieţele din Capitală găseşti cireşe româneşti cu 15 lei kilogramul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net