Cine este Raluca Prună, noul ministru al Justiţiei

Ultima actualizare:

    Aflaţi cine este Raluca Prună, propunerea lui Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei Foto Silvia Ilie (Mediafax)
Aflaţi cine este Raluca Prună, propunerea lui Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei Foto Silvia Ilie (Mediafax)

Lista tehnocraţilor cu care Dacian Cioloş doreşte să administreze România, a fost una care a generat foarte multe dezbateri în spaţiul public în ultimele zile. Multe nume prezente pe aceasta au fost unele cu care premierul desemnat a surprins. Este şi cazul ultimei propuneri pentru ministerul Justiţiei, una schimbată chiar dacă candidatura iniţială a Cristinei Guseth (primul nume propus de premier n.r.) fusese aprobată de comisiile parlamentare. În acest articol vom afla cine este Raluca Prună, noul ministru al Justiţiei.

Cel mai disputat portofoliu al cabinetului Cioloş a fost fără îndoială cel al Justiţiei, mandat pentru care au fost vehiculate trei nume: Cristina Guseth, Mihai Segerean şi în cele din urmă Raluca Prună. Cum această ultimă desemnare a trecut cu bine de comisiile parlamentare de audiere cu 48 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri, experta pe Justiţie la Comisia Europeană a devenit candidata postului de ministru al Justiţiei.

Raluca Prună este licenţiată în Drept şi Filosofie, deţine un master în Ştiinţe Politice şi a avut mai multe burse la „Paris VII” şi „Central European University”, două universităţi din Budapesta. A fost membru fondator și director al Asociației Române pentru Transparență. Între timp instituţia şi-a schimbat denumirea în Transperancy Internațional România. A activat ca avocat şi a făcut consultanţă juridică din 1996 şi până în 2000.

Cine este Raluca Prună şi ce post a ocupat la Comisia Europeană

A urmat din anul 2000 o carieră în instituţii europene de prestigiu. A fost consilier al Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti,la Justiţie şi Afaceri interne pe partea de Anticorupţie timp de patru ani (2000-2004). A fost apoi jurist lingvist la serviciul juridic al Consiliului uniunii Europene (2005-2007), după care devenind manager de programe în cadrul Direcţiei generale Justiţie, Libertate şi Securitate a comisiei Europene, ocupându-se de secţia Solidaritate financiară pentru Imigraţie, azil şi frontiere, arată Agerpres.ro.

Cine este Raluca Prună şi cum s-a prezentat în faţa parlamentarilor

Cel mai bine putem afla cine este Raluca Prună direct de la ea. Aceasta s-a prezentat în faţa comisiilor parlamentare la începutul şedinţei de audiere.

"Sunt cu adevărat onorată să fiu aici. Este o onoare că premierul mi-a propus această şansă. Sunt absolvent de drept si de filosofie. (Ciuca, preşedintele Comisiei şi-a permis o glumă la această precizare a Ralucăi Prună: Mi-aţi luat o piatră de pe inimă n.r.) Înainte de a ajunge la Delegaţia Comisiei Europene am avut o activitate în societatea civilă. Am avut interlocutori din sistemul judiciar din România. Am cunoscut avocaţi, experţi, mediatori. Am avut o radiografie destul de completă a sistemului judiciar din ţara mea. În 2004 după negocierile de aderare (..) am plecat la Consiliul de la Bruxelles. În 2007 m-am reîntors în Comisia Europeană în Directia de Justitie şi Securitate. M-am ocupat de frontiera externă a UE. Am lucrat trei luni ca asistent parlamentar al doamnei Monica Macovei (n.r. rumoare în sală). Alături de alţi doi specialişti am participat la traducerea Tratatului UE în limba română", a spus Raluca Prună potrivit HotNews.ro

Urmăriţi înregistrarea video a audierii Ralucăi Prună

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net