Ce spune Biserica despre icoana care plânge a lui Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Mii de credincioși din toată țara au venit să vadă minunea din satul vasluian Pușcașifoto: adevarul.ro
Mii de credincioși din toată țara au venit să vadă minunea din satul vasluian Pușcașifoto: adevarul.ro

După ce peste 2.000 de pelerini au venit în ultimele zile în satul Puşcaşi din judeţul Vaslui la icoana părintelui Arsenie Boca, despre care localnicii spun că lăcrimează, reprezentanţii Bisericii au explicat că dacă e minune, aceasta va dăinu. În plus, episcopia Huşilor a anunţat luni că se va constitui o comisie care va evalua tabloul cu Arsenie Boca

Numeroşi credincioşi au venit la icoană, în speranţa că le va aduce sănătate şi noroc. Sătenii sunt convinşi că lacrimile reprezintă un semn divin. Sunt însă şi voci care spun că în icoană s-ar fi injectat mir, pentru a părea că plânge.

“Biserica şi credinţa ortodoxă au la baza lor minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos şi Pogorârea Duhului Sfânt. Desfăşurarea activităţii Bisericii este o lucrare minunată ea însăşi, pentru faptul că Dumnezeu lucrează prin Biserica Sa pentru oameni. Spunem aceste cuvinte pentru a arăta că minunea este proprie doar Bisericii, dar referitor la icoana de la Puşcaşi este nevoie de răbdare, înţelepciune şi credinţă. Dacă este ceva de la Dumnezeu, va continua şi va dăinui, dacă nu este de la Dumnezeu, se va stinge. Este de dorit să evităm senzaţionalul trecător şi să căutăm pe Dumnezeu, pe Maica Domnului şi pe sfinţii Bisericii, dar şi lucrarea minunată mai întâi prin credinţă, apoi smerenie şi responsabilitate pentru ce primim, bine ştiind că în orice caz Dumnezeu doreşte doar binele omului“, a declarat protopopul de Vaslui, preotul Adrian Chirvase, potrivit adevărul.ro.

Icoana a fost cumpărată de la Mănăstirea Lainici (judeţul Gorj), de un localnic, în martie, apoi săteanul a decis să o aşeze în troiţa din apropierea locuinţei. O localnică a observat, acum zece zile, că pe obrazul stâng al părintelui Arsenie Boca curg lacrimi. “A doua zi după Sfântul Gheorghe, când am mers să mă închin la troiţă, am văzut cum se prelinge o lacrimă”, a povestit Veronica Rusu pentru “Click!”.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca (1910 – 1989) a fost unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai românilor. Părinte şi teolog ortodox, Arsenie Boca a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveni (Braşov) şi la Mănăstirea Prislop.

Opozant al regimului comunist, el a fost dus la Canal şi întemniţat la Jilava, Timişoara şi Oradea. Există numeroase mărturii în care duhovnicul era prezentat ca un om care avea darul vindecării. De la bolnavi de cancer la orbi şi persoane lovite de paralizie, oamenii suferinzi erau vindecaţi, potrivit relatărilor, prin puterea credinţei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net