Ce fel de şofer eşti în funcţie de grupa sanguină. Temperamentul la volan e dat şi de sângele care-ţi curge prin vene

Ultima actualizare:

    Calculat, emotiv sau agresiv? Temperamentul la volan e dat şi de sângele care-ţi curge prin vene
Calculat, emotiv sau agresiv? Temperamentul la volan e dat şi de sângele care-ţi curge prin vene

Grupa sanguină îşi pune amprenta şi asupra personalităţii noastre, dictând modul în care ne comportăm în anumite situaţii, inclusiv la volan. Psihologii citaţi de 4tuning.ro spun că şoferii se împart în 4 categorii, în funcţie de sângele care le curge prin vene: melancolic, coleric, sangvinic şi flegmatic. Să le luăm pe rând.

Persoanele cu grupa sanguină 0 sunt oameni metodici şi se adaptează foarte uşor mediului şi situaţiilor neprevăzute. Bunăvoinţa şi firea lor deschisă şi sinceră îi fac deosebit de atractivi. Sunt persoane sentimentale şi bune, subtile şi flexibile în gândire. Ştiu să acţioneze cu diplomaţie, sunt optimiste, tolerante şi foarte sociabile. Pe de altă parte, sunt foarte emotive şi sensibile, lucru care se observă mai ales dacă sunt şoferi. În trafic, persoanele care au grupa sanguină 0 sunt foarte atente, foarte concentrate, dar în acelaşi timp emotive şi mereu în defensivă. Ele conduc cu mare atenţie, nu riscă absolut nimic, respectă regulile de circulaţie şi preferă să lase de la ele decât să fie implicate în cine ştie ce incidente cu alţi participanţi la trafic. 

Apartenenţa la grupa sanguină A implică dificultăţi de adaptare la împrejurări noi şi la persoane necunoscute. Interiorizaţi şi individualişti, indivizii cu această grupă de sânge sunt circumspecţi în acordarea prieteniei şi nu fac eforturi ca să-şi atragă simpatia celor din jur. Deşi reţinută în sentimente, această persoană poate fi capabilă de afecţiune profundă până la pasiune. Atenţie, însă! Nu o bruscaţi fiindcă, atunci când simte ostilitate, se închide în sine sau pleacă, neacceptând compromisul. Hipersensibilă, stăpânită de o timiditate mascată, are nevoie să fie încurajată, sprijinită şi calmată. E o persoană labilă, inegală în comportament, trece prin faze succesive de afecţiune şi indiferenţă, bunăvoinţă şi aroganţă, echilibru dar şi stări agitate sau chiar violente. Şoferii care aparţin acestei grupe sunt destul de agresivi şi rebeli în trafic, stilul de a şofa este unul sportiv. Ei riscă frecvent şi nu respectă întotdeauna regulile de circulaţie. 

Cei cu grupa de sânge B sunt persoane foarte active, perseverente, ambiţioase, dar şi autoritare. Îşi urmează drumul propus, reuşind să îndepărteze dificultăţile. În general, nu sunt timizi şi reuşesc să se afirme cu curaj şi siguranţă de sine. Iubesc ordinea, organizarea şi disciplina. Au succese deosebite în meseria aleasă, le place să-şi desfăşoare activitatea pe traiectorii precise. Sunt însă intransigenţi şi pot îndepărta cu duritate pe cei care-i incomodează. Sunt excitabili, impulsivi, se enervează uşor, dar se calmează relativ repede. Şoferii care au grupa sanguină B sunt, la modul general vorbind, regii şoselelor. Sunt excitabili, foarte activi, siguri pe ei şi ambiţioşi. Acest şofer ar putea să te provoace la semafor, ar putea să se ambiţioneze să-ţi intre în faţă, se enervează dacă stă mult în trafic şi pare că mereu se grăbeşte undeva.

Cei care au grupa de sânge AB sunt temperamentali şi imprevizibili. Ei împrumută, practic, caracteristicile grupelor de sânge 0, A şi B. Această persoane poate trece brusc de pe plan raţional pe plan afectiv, de la bunăvoinţă la intransigenţă, de la calm la impulsivitate. De asemenea, este un tip activ, îi place să aibă tot timpul preocupări, este corect şi are o capacitate deosebită de a se controla emoţional. Multe persoane cu grupa de sânge AB reuşesc să-şi mascheze tensiunea nervoasă, deşi în sufletul lor clocotesc de nervi. În trafic însă, aceşti indivizi sunt foarte calculaţi şi prudenţi. Conduc preventiv, nu se angajează în situaţii riscante şi sunt foarte responsabili. 

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net