Ce cred românii despre refugiați

Ultima actualizare:

    56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați
56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați

Mai mult de jumătate dintre români cred că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați. Cu atât mai mult ca aceștia să se stabilească la noi, o arată un sondaj INSCOP.

Astfel, 56,2% dintre respondenți cred că România nu ar trebui să primească refugiați, în timp ce 35,5% cred că ar trebui să primească, iar 8,3% au ales varianta "nu știu sau nu răspund".

Dintre cei care cred că România trebuie să primească refugiați, 82,1% consideră că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE, în timp ce procentul non-răspunsurilor a fost de 3,3%.

Potrivit sondajului, 26,5% dintre români ar fi de acord ca refugiații să se stabilească în România, în timp ce 65,3% susțin contrariul.

În această chestiune, procentul non-răspunsurilor a fost de 8,2%. 24,4% dintre români ar fi de acord cu stabilirea refugiaților în localitatea lor, 67,1% și-au exprimat dezacordul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 8,5%.

Barometrul arată că 95,8% dintre români declară că au auzit de criza refugiaților din Orientul Mijlociu, 2,2% că nu au auzit despre această situație, iar 2% nu știu sau nu au răspuns.

41,7% dintre respondenți cred că refugiații adunați la granițele UE au plecat din țările lor din cauza războiului din Orientul Mijlociu, în timp ce 23,4% cred că este vorba de grupuri care vin cu scopul de a destabiliza Europa, 23,3% că este vorba de imigranți care vin spre vechiul continent din cauza sărăciei din zonele lor de origine.

5,9% cred că imigranții sunt, în primul rând, persoane care ar prefera să trăiască în UE, iar 5,7% nu știu sau nu răspund la întrebare.

Sondajul mai relevă că 29,5% dintre respondenți sunt de acord că România ar putea deveni țară de tranzit pentru imigranții din Orientul Mijlociu în mare și foarte mare măsură, în timp ce 22,5% au ales varianta "nici în mică nici în mare măsură", 37% "în mică și foarte mică măsură", iar 11% "nu știu sau nu răspund".

"Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 10-15 septembrie.

Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net