Casa lui Vântu, închiriată cu 1.800 de euro pe noapte

Ultima actualizare:

    Omul de afaceri avea o reşedinţă somptuoasă, amenajată  pe trei niveluriFoto: Click!
Omul de afaceri avea o reşedinţă somptuoasă, amenajată pe trei niveluriFoto: Click!

Somptuoasa vilă din buricul Capitalei, pe care Sorin Ovidiu Vântu a cumpărat-o în 1998 din banii păgubiţilor FNI, a fost scoasă la închiriat în regim hotelier. 600 de euro pe noapte te costă să ocupi un etaj în luxoasa casă a lui SOV, de pe strada Paris. Ai la îndemână tot ce-ţi doreşti: o piscină imensă, saună, sală de fitness, cameră de jocuri şi chiar o mini-frizerie.

„Luxury Villa Elise” se numeşte, mai nou, casa în care a locuit din 1998 până în 2005, tătucul FNI, Sorin Ovidiu Vântu (59 de ani). Din august, vila aflată în cartierul Dorobanţi, strada Paris, nr. 34, apare pe site-ul booking.com, pentru închiriere, în regim hotelier. Mai exact, vila se închiriază pe apartamente, iar o noapte aici costă 600 de euro. În cazul în care doreşti să închiriezi toate cele trei apartamente, plăteşti 1.800 de euro pe noapte.

La aşa preţ, aşa condiţii! Textul de prezentare a vilei este însoţit de fotografii realizate în interiorul vilei, putându-se observa luxul în care a trăit Vântu, după ce a dat lovitura cu FNI. 

simeon stalpnicul png

„Luxury Villa Elise oferă camere cu aer condiţionat şi acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate. Vila asigură parcare privată gratuită. Toate camerele au TV cu ecran plat, cu canale prin cablu. Unele unităţi includ o zonă de relaxare. Anumite camere au terasă sau balcon. Fiecare cameră oferă o baie privată cu cadă, bideu, articole de toaletă gratuite şi uscător de păr. Proprietatea are o bucătărie comună. Puteţi juca tenis de masă la pensiune”, scrie în prezentarea casei.

În fotografii, apar însă, şi o piscină interioară imensă, o sală de fitness foarte bine utilată, saună, o cameră de jocuri, o bibliotecă ticsită cu cărţi şi o mini-frizerie. Nu lipseşte nici liftul, ţinând cont că vila are demisol, parter şi două etaje, ultimul mansardat. În plus, pe vremea când SOV locuia aici, ascensorul îi era foarte util, întrucât omul de afaceri are probleme la un picior. În plus, vila beneficiază şi de o grădină imensă, amenajată ca în reviste.

simeon stalpnicul png

Vila din strada Paris, nr. 34 a fost cumpărată de SOV, printr-un intermediar, cu bani de la Fondul Naţional de Investiţii (FNI), potrivit expertizei financiar-contabile întocmită în dosarul prăbuşirii FNI, de către experţii desemnaţi de instanţă. Expertiza descria inclusiv circuitul banilor investiţi la FNI şi modul în care aceştia au ajuns înbuzunarele oamenilor controlaţi de Vântu.

Astfel, la capitolul „operaţiuni efectuate de inculpatul Vântu în cadrul FNI” se arată că o parte din sumele investitorilor la fond a fost orientată spre imobiliare. Aici, cei doi experţi dau ca exemplu semnificativ achiziţionarea vilei din strada Paris. Potrivit expertizei, imobilul a fost cumpărat de SOV, în luna septembrie 1998, contra sumei de 12,8 miliarde de lei vechi. 

Locuieşte în mijlocul pădurii

simeon stalpnicul png

În prezent, SOV locuieşte într-o casă, în mijlocul pădurii Petreşti, din apropierea localităţii ilfovene Otopeni. Deşi casa pe care o deţine aici este mică, domeniul pe care se află este imens. Are inclusiv două lacuri pe care se plimbă lebede, are căprioare, iepuri, dar şi găini şi vreo 20 de maidanezi. Toată vara, însă, Vântu locuieşte în Delta Dunării, având reşedinţa în fostul complex Lebăda, din Crişan.

Tot în Deltă, el mai are câteva proprietăţi, precum complexul Roşu, hotelul Marea Neagră din Sulina şi Salcia de la Maliuc. Vântu este, de altfel, şi deţinătorul celei  mai impresionante flote de nave rapide din Deltă, printre acestea numărându-se câteva şalupe „Ranger”, cu motoare de 300 de cai putere, preţul unei astfel de bijuterii ridicându-se la peste 60.000 de euro.

Vântu a devenit cunoscut odată cu prăbuşirea FNI, unde circa 300.000 de români îşi depuseseră economiile şi au rămas, ulterior, fără acestea. Condamnat în mai multe dosare, el a fost eliberat condiţionat, în noiembrie 2014, după aproape zece luni de închisoare. Pe 1 mai 2013, Vântu ispăşea primul an de închisoare la care fusese condamnat pentru şantajarea deputatului Sebastian Ghiţă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0875101574 jpg
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
document pentru pensie jpg
image png
cutremur ialomita slobozia 2 noiembrie 2023 18867841 jpg
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net