Brigitte Bardot aduce la Zărneşti urşii beţivi din Rusia

Ultima actualizare:

    Brigitte Bardot, 80 de ani, este o aprigă apărătoare  a animalelor
Brigitte Bardot, 80 de ani, este o aprigă apărătoare a animalelor

Cei doi urşi beţivi găsiţi în spatele unui restaurant din Soci, Rusia, îşi vor trăi bătrâneţele în libertate, în rezervaţia de la Zărneşti. Brigitte Bardot va suporta transportul lor spre România, unde vor merge direct la dezalcoolizare.

Cei doi urşi masculi, dintre care unul estre orb, au fost ţinuţi într-o cuşcă murdară, în curtea unui restaurant din oraşul Soci, de la Marea Neagră. Urşii au devenit dependenţi de alcool pentru că au primit băutură de la vizitatori, timp de 20 de ani, scrie agenţia de presă Tass. Un tribunal din Rusia a decis confiscarea animalelor.

Urșii erau frecvent îmbătaţi de clienţii restaurantului rusesc
Urșii erau frecvent îmbătaţi de clienţii restaurantului rusesc

În Soci nu există un loc unde ar putea fi îngrijite cele două animale, motiv pentru care iubitorii de animale s-au mobilizat pentru a strânge bani pentru aducerea în România, la rezervaţia de urşi Libearty, de la Zărneşti, a anunţat  fundaţia rusă Big Hearts. 

Transportul se va face pe mare, cu un vapor, iar costurile vor fi suportate de Fundaţia Brigitte Bardot.  “Am dat acceptul pentru primire, dar ei trebuie mai întâi confiscaţi de la actualul proprietar şi apoi trebuie ca ţara să le dea drumul. Au fost descoperiţi în timpul Olimpiadei de la Soci, iar asociaţiile de protecţie a animalelor s-au sesizat şi ne-au întrebat dacă îi primim. Erau ţinuţi în condiţii mizere, chinuiţi. Când vor fi aduşi cei doi urşi din Rusia o să îi ţinem separat, la dezalcoolizare, cu o cură de apă minerală, ca să se liniştească”, a declarat, pentru Mediafax, Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni.

Rezervaţia de la Zărneşti adăposteşte 79 de urşi, iar patru dintre aceştia sunt aduşi din străinătate, unul din SUA, doi din Albania şi unul din Georgia. Toţi au fost salvaţi de la o viaţă chinuită, în captivitate, în restaurante, hoteluri, fabrici, benzinării, circuri, mânăstiri. Rezervaţia se întinde pe 69 de hectare de pădure şi poate fi vizitată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net