Borcea se pune bine cu "cele sfinte". Decizia luată după gratii

Ultima actualizare:
Judecătoarea Geanina Terceanu  a fost reţinută joi seara
Judecătoarea Geanina Terceanu a fost reţinută joi seara

Ce-o fi fost în capul lor când au hotărât să “cumpere” magistratul care-i judeca? Chiar nu ştiau că procurorii vor face recurs, iar, la apel, pedepsele vor fi “croite” pe măsura faptelor? Ioan Becali, Victor Becali şi Cristi Borcea au, de joi seara, noi motive de îngrijorare. Sunt acuzaţi de dare de mită. Şi judecătorul care i-a făcut scăpaţi prima oară a fost reţinut de DNA. Vineri seară (20 noiembrie), toţi patru au fost arestaţi. Click! a aflat că Borcea a decis să o ia pe urmele lui Gigi Becali şi acum ţine post după gratii.

  • Februarie 2009. Judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.
  • 3 aprilie 2012. Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţi, pe motiv că “fapta nu există”.
  • 12 noiembrie 2012. La Curtea de Apel Bucureşti, inculpaţii primesc pedepse între trei şi opt ani de închisoare. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cauzei, pe motiv că acuzaţii au fost condamnaţi pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.
  • Martie 2014. Toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare.

Acesta a fost, pe scurt, istoricul celebrului ”Dosar al Transferurilor”. Toată lumea s-a mirat că instanţa de apel a pronunţat, de două ori, pedepse atât de aspre în comparaţie cu ce se întâmplase la prima judecată. Abia acum, când unii dintre inculpaţii din dosar sunt deja liberi, s-a aflat explicaţia. Procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.


    Judecătoarea Geanina Terceanu  a fost reţinută joi seara
Judecătoarea Geanina Terceanu a fost reţinută joi seara

“Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa”, susţin procurorii.

Geanina Terceanu a fost reţinută joi seara, iar vineri seară Curtea de Apel Bucureşti a decis să o aresteze pentru 30 de zile. Ioan Becali, Victor Becali şi Cristi Bor­cea au fost acuzaţi de dare de mită, dar au revenit în penitenciare, unde îşi execută pedepsele în acest dosar.

Miron Cozma: «Borcea ţine post în penitenciar»

Cristi Borcea a luat-o pe urmele naşului său Gigi Becali. Ţine tot postul Crăciunului, pentru mântuire şi pentru eliberare, iar soţia Alina are grijă ca nimic să nu-i lipsească soţului din meniu. Fasolea, varza şi produsele din soia sunt de bază timp de 40 zile.  ­Miron Cozma ne-a ­dezvăluit despre viaţa de după gratii a lui Borcea:

­”Cristi ţine post, merge la biserică, se spovedeşte, se împărtăşeşte, soţia îi face toate ­poftele şi îi trimite pachet cu şoferul. ­Numai bunătăţi de post, acum sunt o grămadă de produse din soia care imită carnea. Mâncarea din peniteniar o donează, preferă să mănânce hrană de acasă”.

Chiar dacă este după gratii, Borcea nu şi-a uitat cei 1.500 de angajaţi de la fabricile pe care le deţine în Bucureşti şi în ţară, mai spune Cozma. “Muncitorii au vrut mereu să iasă în stradă pentru a-şi susţine şeful.  Băieţii sunt cu banii la zi, iar la fiecare sărbătoare importantă au primit produse sau bonuri valorice. Se ocupă familia lui Cristi de tot ce trebuie pentru asta.”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net