UPDATE Bombă detonată în timpul examenului de licenţă la Iaşi. Un student a imobilizat agresorul. Sunt căutate şi alte materiale explozibile

Ultima actualizare:
Studenţii au fost evacuaţi
Studenţii au fost evacuaţi

Un bărbat, decoamdată necunoscut, a ameninţat pe holurile Universităţii din Iaşi că aruncă clădirea în aer. Acesta avea în spate un rucsac plin cu explozibil şi i-a ameninţat pe studenţi şi profesori că va detona bomba.

UPDATE, ORA 11.00: Decanul Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, Mihai Lucanu, a declarat că bomba artizanală era din al Doilea Război Mondial şi că, în momentul în care a  fost detonată, în sala de examen se aflau 40 de studenţi şi patru profesori. "Iniţial am crezut că e o mascaradă, dar apoi am văzut cum iese fum din ghiziodan. Am vrut să negociez cu el. Nu avea treabă cu studenţii, ci vroia să vină Poliţia", a declarat decanul. Potrivit presei locale, atacatorul avea probleme psihice, fiind internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie "Socola".

Autorităţile au venit cu aparate pentru detonarea bombelor
Autorităţile au venit cu aparate pentru detonarea bombelor

UPADTE, ORA 10.40: Ion Giuruma, rectorul Universităţii Tehnice a declarat că teroristul are 25 de ani, dar nu este studentul facultăţii. El a intrat în incinta clădirii, din cauza faptului că nu există pază. Poliţiştii, împreună cu ofiţeri SRI, caută acum şi alte bombe, care se pare că s-ar afla în incinta Amfiteatrului P6, Corpul A. Teroristul era îmbrăcat în negru şi i-a ameninţat pe studenţi. Clădirea a fost evacuată.


    Autorităţile au venit cu aparate pentru detonarea bombelor
Autorităţile au venit cu aparate pentru detonarea bombelor

UPDATE, ora 10.15: Bomba a fost detonată în amfiteatrul de la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţi, într-un sediu care aparţine Universităţii Alexandru Ioan Cuza ", chiar în timpul examenului de licenţă. Nimeni nu a fost rănit, însă, mai mulţi studenţi au leşinat, din cauza sperieturii. Cei de la Poliţie spun că că pagubele sunt minore şi că teroristul a fost reţinut. Încă nu se ştie ce material explozibil a fost folosit pentru fabricarea bombei şi nici de unde a fost procurat. Agresorul a fost imibilizat de un student.

"Individul a venit, a ţipat la noi şi a spus ca detonează bomba. S-a creat panică. La un moment dat avea un declanlator în mână, care a explodat, l-a lovit. Eu am sărit atunci repede pe el, m-am umplut de sânge. Nu mă consider un erou, dacă eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuaţi, iar în amfiteatru a mai ramas o geantă, însă acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu ştim cine este, nu a făcut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus că dacă nu vine Polţtia detonează bomba", a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit după ce a explodat dispozitivul, pentru Bună Ziua Iaşi.

Totul s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ora ora 9.30, însă, poliţiştii au ajuns deja la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

L-au imobilizat pe individ şi i-au luat rucsacul în care se afla material explozibil.

Deocamdată, nu se ştie cine este atacatorul şi nici care a fost motivul pentru care a recurs la acest gest. El este audiat în acest moment.

Vom reveni cu amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net