Elevii de la Bolintineanu, chemaţi azi la audieri

Ultima actualizare:

UPDATE, ORA 10.00: Cei de la Parchetul Bucureşti au anunţat că azi vor fi audiaţi 40 de elevi, restul urmînd să fie chemaţi în zilele următoare. În jur de 100 de elevi au fost citaţi ca să dea declaraţii în faţa procurorului.

UPDATE, ORA 9.33: Procurorul de caz a început deja audierile elevilor. Aceştia au intrat neliniştiţi în sediul Poliţiei Capitalei. Sunt emoţionaţi, mai ales că abia peste aproximativ două ore şi jumătate află dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat. Vom reveni cu amănunte

Nebunia a început încă săptămâna trecută. Vineri, după ultima probă de Bac, poliţişti au venit la şcoală ca să ridice 100 de tineri.

Ei urmau să fie duşi la audieri, la Poliţia Capitalei, cu două autocare ale Ministerului de Interne. Speriaţi de turnura care a luat-o scandalul fraudei Bacalaureatului, părinţii s-au opus.

S-au îmbrâncit cu oamenii legii, astfel că imaginile de le televizor l-au făcut pe premierul Victor Pona să intervină.

În felul acesta, toţi elevii care nu aveau voie să iasă din incinta unităţii de învăţământ au fost trimişi de acasă de poliţişti.

Astăzi urmează ca fiecare absolvent citat să se prezinte la ora 10.00 la audieri. Procurorul are nevoie de mărturiile acestora ca să poată definitiva dosarul şpăgii de la Bolintineanu.

După primul examen de Bac, cel la Limba şi Literatura Română, 32 de profesori supraveghetori şi 5 din cadrul comisiei de examinare au fost săltaţi de oamenii legii şi duşi la audieri.

Asupra lor au găsit mai multe sume de bani, ascunse chiar în lenjeria intimă.

Se pare că banii proveneau de lea elevi, care au plătit între 300 şi 600 de euro ca să poată copia şi chiar să primească subiectele rezolvate.

Directoarea liceului Costica Vărzaru a fost demisă pe loc şi reţinută pentru 29 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net