Audieri în dosarul radioului public. Polițiștii caută mai multe vedete

Ultima actualizare:

    Șefii radioului public sunt acuzați de devalizarea instituției
Șefii radioului public sunt acuzați de devalizarea instituției

Scandalul de la postul Radio România continuă. După ce săptămâna trecută a fost percheziționat sediul, astăzi vor avea loc audieri. Sunt căutate mai multe nume sonore care trebuie să dea socoteală ce au făcut cu banii publici.

Șefii și membrii Consiliului de Administrație a Radiodifuziunii vor fi audiați pentru a explica unele cheltuieli nejustificate.

Oamenii legii au bănuieli că banii publici au fost cheltuiți ilegal pe excursii și deplasări de lux. În plus, contractele ar fi fost semnate cu firme deținute de rude ale mai-marilor de la postul public de radio.

Potrivit realitatea.net, printre șefii radioului se numără Ducu Bertzi, Mirela Fugaru și Sanda Țăranu.

Folkistul Ducu Bertzi este membru al Consiliului de Administrație și a fost căutat de procurori ca să-l audieze, dar, spun ei, nu a fost găsit de polițiști prin telefon și nici la domiciliu.

Potrivit site-ului tolo.ro, Radio România a cheltuit 10.000 de euro cu cele 32 de deplasări în străinătate ale directorului Ovidiu Miculescu în ultimii doi ani, care zboară numai la business class, după cum a și recunoscut.

În plus, se cazează doar hoteluri de lux, gen Ramada.

Miculescu conduce toate canalele Radio România: Actualități, Cultural, Antena Satelor, 3 Net și Radio Chișinău.


    Ovidiu Miculescu, președintele Radio România
Ovidiu Miculescu, președintele Radio România

Procurorii susțin că, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014, cei 11 membri ai conducerii postului public Radio România ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul ședinţelor Consi­liului de Administrație al SRR în urma cărora au fost încheiate nelegal  mai multe contracte de prestări servicii.

În baza acestora, suspecții ar fi obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei, susțin procurorii 

Pe 18 noiembrie, anchetatorii au făcut percheziții la sediul Radio România, în birourile membrilor conducerii instituției.

Simultan, s-au făcut percheziții la sediul societății de turism Europoint SRL și la punctul de lucru de la aeroport al acestei firme.

Surse judiciare afirmă că președintele-director general, Ovidiu Miculescu, împreună cu apropiații din Consiliul de Administrație, ar fi încheiat nelegal contracte cu Europoint pentru achiziționarea biletelor de avion tip business class, în valoare de circa 110.000 de euro. Documentele ridicate la percheziții sunt evaluate de procurori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net