Aici se putea repeta tragedia din Colectiv!

Ultima actualizare:

    Sute de oameni s-au călcat în picioare la concertul Carla’s Dreams de la Piatra Neamț
Sute de oameni s-au călcat în picioare la concertul Carla’s Dreams de la Piatra Neamț

Concert live, sute de spectatori îngrămădiţi într-un spaţiu închis, panică, apeluri la 112, oameni transportaţi pe targă la spital. Vă sună cunoscut? S-a întâmplat din nou în România. De data aceasta într-un mall din Piatra Neamţ.

Tragedia din Colectiv a fost pe punctul de a se repeta vineri seara (20 mai), într-un mall din Piatra Neamţ, unde concerta trupa Carla’s Dreams. Spectacolul a fost întrerupt de membrii trupei din Republica Moldova după ce mai multor persoane, printre care şi copii, li s-a făcut rău din cauza lipsei de aer şi a temperaturii ridicate. “Mergem mai departe sau încheiem, băieţi? Aveţi grijă unul de altul, să vă ferească sfinţii să se întâmple ceva. Vă mulţumesc, asta nu merită, nimic nu merită, e clar?! E extraordinar de cald. Aş vrea să ştiu dacă e legal pur şi simplu, dacă Piatra Neamţ este un oraş conştient”, au spus la microfon artiştii.

Membrii trupei au depus plângere la Poliţie

Ulterior, au anunţat pe pagina lor de socializare că vor acţiona mai departe pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere. „Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal. Oamenii au venit la concert, nu la «mall» şi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz”, au scris pe pagina lor de socializare membrii formaţiei. De asemenea, au anunţat că au depus deja plângere la Poliţie şi că vor sesiza organele competente, cerând tuturor să se solidarizeze în acest caz. “Putea fi mult mai grav! Aşa concerte nu trebuie să aibă loc niciodată. Ne cerem scuze de la toţi cei care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda”, adaugă artiştii.

Mall-ul nu avea autorizaţie pentru concert

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a confirmat faptul că nouă persoane şi-au pierdut cunoştinţa şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Patru dintre ele au ajuns la spital, cu stări de tahicardie şi lipotimie. Evacuarea oamenilor din spaţiul strâmt al mall-ului s-a făcut fără incidente, cu ajutorul jandarmilor, al pompierilor şi al firmei de pază.Se pare că Mall Galleria din Piatra Neamţ nu a solicitat Primăriei autorizaţie pentru concertul Carla’s Dreams, informaţie confirmată pentru Agerpres de primarul interimar Dragoş Chitic. Ancheta declanşată acum de autorităţi ar putea duce chiar la închiderea mall-ului. ““Este o societate comercială privată care a decis organizarea unui concert în interior. A fost o soluţie cel puţin neinspirată pentru că ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primăria nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfăşurarea concertului”, a declarat Dragoş Chitic. Reprezentanţii mall-ului se apără şi spun că toate instalaţiile de aer condiţionat erau deschise, dar că pur şi simplu nu au făcut faţă.

 «Era o mare de oameni care se călcau în picioare»

“Am fost la Galleria Piatra Neamţ să vă vedem. Din păcate organizarea a fost sub orice critică şi ne pare rău că s-a încheiat aşa. Haos total, nici nu se putea respira, o mare de oameni care se călcau în picioare. Dacă se întâmpla ceva nu puteam ieşi de acolo. Nu trebuia să fie permisă organizarea concertului în interior. Aţi luat o decizie corectă”, a scris Gaby Gherman pe pagina de Facebook a trupei. “Eu am fost ud leoarcă şi eram fix lângă scenă”, spune Alexandru Secară. Roberta, o altă participantă, scria: “Am fost şi eu acolo. Nu mai puteam respira şi eram la pizzeria de lângă. Mulţumesc Ştefan că mi-ai salvat viaţa... cădeam lată dacă nu era el. Două dintre prietenele mele s-au simţit extrem de rău, una aproape a leşinat, cealaltă a avut o criză. Biata de ea, plângea... urât de tot”.

64 de morţi şi zeci de răniţi în octombrie 2015

Spectacolul a fost organizat  în interiorul mall-ului, la etaj
Spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj

În noaptea de 30 octombrie 2015 a avut loc o tragedie care a zguduit întreaga ţară. Un incendiu a izbucnit în clubul Colectiv, în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity, la care participau sute de tineri. Condiţiile improprii au făcut evacuarea dificilă şi foarte mulţi au suferit răni care nu s-au vindecat nici azi. 27 de oameni au murit în noaptea tragediei, alţi 37 şi-au pierdut viaţa ulterior, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net