Adrian Năstase, liber după 265 de zile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Deţinutul N0049 nu mai există! Adrian Năstase e liber ca pasărea cerului! Ieri seară, el a ajuns iarăşi în sânul familiei, după ce ultimele 265 de zile şi le-a petrecut în închisoare. „Vreau să respir libertate" au fost primele cuvinte ale lui Adrian Năstase, de cum a aflat decizia completului de judecată.

O zi extenuantă, la capătul căreia fostul premier şi-a îmbrăţişat soţia şi băieţii din postura de om liber. Cu toate că începuse cum nu se putea mai prost pentru fostul premier, după-amiaza a venit cu cea mai bună veste din ultimele luni: eliberarea. Dimineaţă, duba Penitenciarului Jilava a ajuns cu întârziere la Tribunalul Bucureşti, iar când a început şedinţa, procurorul a cerut un alt termen de judecată.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Nu l-a obţinut, însă magistraţii au amânat cu două ore procesul. În jurul orei 12.00 s-a reluat şedinţa, care a durat peste două ore şi a fost presărată numai cu şicane între procuror şi avocaţi. Prezenţi la Tribunal încă de dimineaţă, fiii politicianului, Andrei şi Mihnea, au aşteptat cu sufletul la gură decizia magistraţilor. Marea absentă... soţia Dana.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Mama nu s-a simţit bine şi aşteaptă acasă, unde sper din toată inima că va ajunge şi tata azi", a declarat Andrei, când s-a terminat şedinţa de judecată. A trebuit să mai aştepte încă un ceas de la finalizarea procesului până la decizia finală.

Dar a meritat! Adrian Năstase ajunsese la Jilava când a aflat că i-a fost acceptată eliberarea condiţionată. La câteva minute, a şi postat pe blogul său: "Mă bucur să mă reîntorc acasă, alături de familie şi de prietenii mei. Pentru câteva zile, îmi voi folosi timpul doar pentru «a respira» libertatea din afară şi pentru a mă gândi la proiecte viitoare. În această perioadă, nu voi da declaraţii sau interviuri pentru presă."

simeon stalpnicul png

Fostul premier a ieşit pe poarta închisorii în jurul orei 18.00, a mers direct la maşina care l-a aşteptat şi a plecat împreună cu fiul cel mare, Andrei. Escortat de simpatizanţi şi o ambulanţă privată, Năstase s-a oprit mai întâi la o clinică medicală, apoi a mers în casa din Zambaccian.

18 martie- Adrian Năstase le-a urat ziariştilor prezenţi la poarta Jilavei doar “Toate bune”

simeon stalpnicul png

A vrut să se sinucidă înainte de încarcerare

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv în 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În aceeaşi seară, când au venit poliţiştii să-l ia de acasă şi să-l ducă în arest, fostul premier a încercat să se sinucidă, trăgându-şi un glonţ în cap. A fost operat la Spitalul Floreasca, unde a stat internat şase zile. Adrian Năstase a fost încarcerat în 26 iunie 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net