Suspendat că l-a dus pe Sechelariu, pe jos, la groapă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mai marii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacău au reproşat preoţilor participanţi, la 19 februarie, la funeraliile fostului primar al Bacăului, că o parte dintre aceştia au ales să meargă pe jos, înaintea maşinii mortuare, şi nu cu autoturismele, aşa cum decisese Primăria Bacău. Unul dintre ei a fost sancţionat.

Gabriel Iulian Ichim, preotul Jandarmeriei din Bacău, a fost oprit să slujească timp de 20 de zile, deoarece a participat la înmormântarea lui Dumitru Sechelariu, iar cortegiul nu a avut autorizaţie să meargă pe jos până la cimitir.

Dintre toţi preoţii care au mers pe jos, el a fost singurul care s-a ales cu o pedeapsă, deoarece a fost primul care nu a acceptat să se urce într-o maşină, iar după el s-ar fi luat şi alţii.

Concret, a doua zi după înmormântarea fostului edil al municipiului Bacău, preotul Ichim a primit o hârtie oficială din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în care i se aducea la cunoştinţă "cu frăţească dragoste" că a primit „pedeapsa vremelnică de oprire totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte, începând cu 21 februarie".

Decizia oficială a fost motivată de faptul că preotul-militar „a participat la funeraliile lui Dumitru Sechelariu, al căror program religios a fost hotărât de însuşi Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul" şi unde Ichim nu avea ce căuta, deoarece aparţine unei alte parohii.

Va consilia angajaţii Jandarmeriei

Colonel Vasile Enache, comandantul Comandamentului de Jandarmi Judeţean Bacău, susţine că în următoarele 20 de zile preotul Ichim va avea alte atribuţii decât acelea de a sluji în biserică.

simeon stalpnicul png

„Se va duce în unităţile de jandarmi şi va vorbi cu angajaţii noştri, îi va sfătui şi consilia. Adică va face un fel de consiliere cu militarii care au probleme", a declarat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net