Sami, sfâşiat de câini sub ochii frăţiorului

Ultima actualizare:
Judecători
Judecători

România - ţara în care mori în plină stradă, sfârtecat de viu de maidanezi. Nu au stăpâni, deci nimeni nu răspunde! Nu pot fi exterminaţi, că legea nu permite! Între timp, tot mai multe persoane îşi pierd viaţa în colţii fiarelor blestemate.

Ultima victimă: Sami Tcaciuc! Băieţelul de nici 6 ani, din satul sucevean Călineşti Enache, a avut parte sâmbătă de o moarte cumplită.


    Sami
Sami

Medicii legişti au efectuat necropsia ieri dimineaţă şi au stabilit că decesul micuţului a fost provocat de şocul hemoragic după două muşcături de câine în zona gâtului.

După toate probabilităţile, ar fi vorba de un singur câine care l-a muşcat pe Sami, amprentele de pe corp fiind aproape similare, mai exact distanţa dintre canini, de 3 cm.

Animalul a fost împuşcat sâmbătă seară de câţiva vânători de la ocolul silvic din localitate, dar părinţii băieţelului sunt convinşi că şi alţi câini le-au muşcat copilul.

Cu sufletele grele, Cornel şi Lăcrămioara au venit ieri la Morga din Suceava pentru a-l duce pe Sami pentru ultima dată acasă.

Mama băieţelului nu se desparte de sicriul acestuia

Sami
Sami

Sicriul cu trupul micuţului a fost luat chiar de tatăl său, care abia reuşea să-şi găsească cuvintele.

„Nu este nimic care să ne facă să trecem peste ce s-a întâmplat. Vă daţi seama că şi băiatul de 8 ani e marcat, el fiind cel care l-a găsit pe Sami", a povestit ieri Cornel Tcaciuc.

Nenorocirea s-a produs sâmbătă dimineaţă în jurul orei 9.30, când Sami a plecat după fratele său, aflat împreună cu tatăl.

Mama copiilor şi-a sunat soţul să-l anunţe de venirea lui Sami, iar acesta l-a trimis pe băiatul în vârstă de 8 ani să-i iasă în întâmpinare.

Cornel Tcaciuc, tatăl băiatului: "Băiatul de opt ani e şocat de ceea ce a văzut"

Mama băieţelului nu se desparte de sicriul acestuia
Mama băieţelului nu se desparte de sicriul acestuia

Când a ajuns pe imaş, băiatul a observat câţiva câini adunaţi peste ceva, fără să-şi dea seama că este vorba de Sami.

A cerut ajutorul unei femei, şi împreună au plecat în direcţia câinilor. Animalele s-au speriat şi au fugit, iar pe jos, într-o baltă de sânge, zăcea fără suflare Sami, care-şi găsise sfârşitul sub colţii câinilor.

Acum, poliţiştii încearcă să afle cine este proprietarul câinelui ucigaş şi dacă autorităţile locale sunt vinovate pentru această tragedie.

Vaslui 25 septembrie 2011

Mădălin, muşcat de 30 de ori

Mutilat de peste 30 de muşcături pe tot corpul. Aşa a ajuns la spital Mădălin, 12 ani, atacat de câinii, din curtea unei fabrici de pâine din Vaslui, în toamna anului trecut.

Săptămâni la rândul, băiatul a visat aproape noapte de noapte atacul, trezindu-se urlând de spaimă.

„Of, Doamne, nici nu vreau să îmi mai aduc aminte. Acum, Mădălin este bine, mulţumesc că şi-a revenit aproape complet", ne-a spus mama copilului.

Administratorul societăţii comerciale unde a fost atacat copilul nu a fost pus sub urmărire penală pe motiv că cei patru câini care l-au atacat pe Mădălin nu fac parte din rasele periculoase şi agresive.

Timiş 20 ianuarie 2012

Bogdan a scăpat ca prin minune

Bogdan Doboşan, 6 ani, din comuna timişeană Checea, a ajuns la spital în stare critică după ce a fost sfâşiat de o haită de câini.

Din cauza gravităţii rănilor, medicii i-au dat puţine şanse de supravieţuire. În mod miraculos, Bogdan a câştigat lupta cu moartea

. El a fost externat la începutul acestei luni, după 30 de zile de spitalizare. „Se simte mai bine, dar va trebui să mergem cu el în continuare la control, o dată pe săptămână.

Probabil că vor mai urma alte operaţii, dar suntem încrezători", a spus Cosmin Doboşan, tatăl copilului din Timiş muşcat de o haită de câini.

«Parcă am trăi în Africa, nu în UE»

Elena Andreea Baga, 30 de ani:

„Am văzut la televizor şi nu am putut să nu mă întreb dacă noi trăim în Africa sau într-un stat membru al Uniunii Europene?

Cum este posibil ca un copil să fie sfâşiat de o haită de maidanezi?

Autorităţile sunt de vină că s-a ajuns aici, nu dau amenzi, nu castrează, nu monitorizează în nici un fel câinii".

Marius O., 47 de ani:

„Nu vreau să-i omor, ci doar să nu-i mai văd pe străzi.

Dacă acei maidanezi de la Suceva au microcip-uri implantate, cei care îi au în îngrijire ar trebui să intre la închisoare.

Din păcate vinovaţii morali pentru această tragedie nu vor plăti niciodată.

Este trist că aceste lucruri se întâmplă în 2012".

Domnilor judecători, este şi vina voastră!

Legea antimaidanezi a fost blocată de Curtea Constituţională


    Judecători
Judecători

Click pe imagine pentru mărire

Legea maidanezilor, care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, a zăcut mult şi bine prin birourile parlamentarilor.

Este atât de importantă pentru aleşi, că au amânat de nenumărate ori adoptarea ei.

Când, în sfârşit, Camera Deputaţilor a votat actul normativ, în noiembrie anul trecut, s-a găsit să-l conteste chiar Curtea Constituţională.

Judecătorii nu au fost de acord cu legea, pentru că textul este confuz, iar eutanasierea, spun ei, nu este un lucru normal.

„Este împotriva demnităţii umane. Imaginaţi-vă un câmp pe care sunt 200.000 de câini şi câţiva oameni care îi omoară. Aţi vrea să vă uitaţi acolo, să vedeţi imaginea asta?", se întreba Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale.

Astfel, legea a rămas în pom şi peste 150.000 de maidanezi bântuie nestingheriţi străzile României.

Dacă legea intra în vigoare, câinii fără stăpân ar fi trebuit să fie adăpostiţi pe o perioadă de cel mult 30 de zile.

După expirarea acestui termen, autorităţile locale ar fi decis dacă animalele sunt "păstrate în adăposturi, returnate în teritoriu sau eutanasiate".

În acelaşi timp, se prevede ca animalele bolnave grav, sau cele agresive, să fie eutanasiate în 3 zile lucrătoare.

Căţeluşii cu vârsta de până la 5 luni pot rămâne, conform legii, în adăposturi până la revendicare sau adopţie, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de un an.

image
image
image
image
image
image
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net