Medic clujean prins când primea şpagă de la părinţii unui copil

Ultima actualizare:

    Medicul Ioan Dobrescu (în mijloc)
Medicul Ioan Dobrescu (în mijloc)

Un medic de la Spitalul Clinic de Copii Cluj este audiat de poliţişti, joi, fiind acuzat că a primit mită de la părinţii unui copil care urma să fie operat, el fiind prins în flagrant.

Medicul Ioan Dobrescu este cercetat în stare de libertate, afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj susţin că în investigarea medicului se va ţine cont şi de faptul că are antecedente.

Surse din Poliţia Judeţeană Cluj au declarat că medicul Ioan Dobrescu de la Spitalul Clinic de Copii Cluj a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce primea mită de la părinţii unui copil care urma să fie operat la unitatea medicală.

Conform surselor citate, medicul a fost prins în biroul său de la spital când primea 300 de lei de la părinţii unui copil care urma să fie operat.

«Vroia 600 de lei doar să opereze zona cotului»

Medicul a fost denunţat de către părinţii unui copil care a căzut de pe tobogan. Aceştia au mers la Poliţie, în momentul în care Ioan Dobrescu le-a cerut o sumă mai mare decât şi-ar fi permis pentru a-l opera pe copil.

„Nu i-am oferit nimic, şi de asta ne-a amânat de pe o zi pe alta. Am anunţat poliţia, presa. Vroia 600 de lei doar să opereze zona cotului, fiind nevoie de alte două operaţii. I-am dat doar 500 de lei momentan, dar vroia să facem un calcul după toate aceste operaţii. Acum am venit cu 300 de lei, semnaţi de Poliţie. Mi-a povestit cum a decurs operaţia. Apoi, nu mi-a mai cerut banii direct pentru că avea impresia că o să fie filmat. A zis să-i pun în buzunar. Nu a dorit să pună mâna pe ei. Şi i-am pus banii în buzunar, după care a intrat în cabinet, şi poliţia a venit după el. Ştiu că au mai fost mame care au dat bani pentru operaţii şi pe care le trata cu indiferenţă. Erau multe mame supărate şi necăjite”, a completat femeia care l-a denunţat pe chirurg.

Medicul a fost judecat anul trecut pentru aceeaşi infracţiune, luare de mită. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că medicul poate să-şi continue activitatea, după ce, în 2009, acesta a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Chirurgul s-a ales cu o simplă amendă administrativă.

Ioan Dobrescu a fost prins în flagrant când condiţiona operaţia unui copil de doi ani, din Floreşti, în anul 2009, de suma de 100 de lire sterline. Chirurgul a fost reţinut atunci pentru 24 de ore şi, ulterior, eliberat. Tribunalul Cluj a decis, atunci, ca medicul să nu fie arestat preventiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net