Actorul Ion Lucian, înmormântat cu onoruri militare şi aplauze

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În acest moment, la Cimitirul Bellu se desfăşoară ceremonia de înmormântare a lui Ion Lucian, îngropat cu onoruri şi în aplauzele a sute de oameni, prieteni şi colegi, dar şi spectatori care l-au iubit şi au crescut împreună cu poveştile lui.

Florina Cercel, a declarat în direct, la RTV, cu câteva minute înainte să se tragă onorurile: „De fiecare dată când un mare artist pleacă, rămâne un loc gol, pe scena românească, în filmul românesc, în cultura românească. O pierdere ireparabilă. Şi ne va fi dor de el câta vreme mai suntem noi pe pământ".

Marea tristeţe a lui Ion Lucian, pe care a luat-o cu el, a fost aceea că n-a reuşit să facă lumea mai bună. De aceea, urma să-şi intituleze memoriile: „Biruinţele unui învins".

Din studioul RTV, Cristina Deleanu a spus: „Acum câteva zile am vorbit de tristeţea care ne cuprinde pe toţi la dispariţia unui coleg, când a murit Ştefan Radof... Nu mi-am închipuit că aşa curând va fi rândul lui Ion Lucian. Suntem foarte trişti. A fost un om senzaţional, cu o calitate de om senzaţional. Nu numai un actor extraordinar. Dar ce a reprezentat Ion Lucian în ţara noastră este cu totul excepţional, pentru că el a născut teatrul de copii."

În noaptea de de sâmbătă spre duminică teatrul românesc a pierdut încă o piatră de temelie a a culturii noastre contemporane, un model de dăruire şi har artistic, de neinlocuit. Ion Lucian, s-a nascut pe 22 aprilie 1924, in Bucuresti, si a absolvit Academia Regala de Teatru si Muzica din Bucuresti in 1945.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net