Îngeraşul ăsta a fost aruncat de mamă, în pădure

Ultima actualizare:

    Descoperirea a fost făcută miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, la marginea unei păduri izolate din satul Corlăteşti, în apropierea Ploieştiului (foto: Dana Mihai)
Descoperirea a fost făcută miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, la marginea unei păduri izolate din satul Corlăteşti, în apropierea Ploieştiului (foto: Dana Mihai)

A venit pe lume într-o familie care nu l-a dorit. La doar 4 zile de la naştere, un bebeluş a fost abandonat de cei care i-au dat viaţă, în pădure. După o noapte întreagă petrecută sub cerul liber, un miracol a făcut ca micuţul să fie găsit în viaţă de un trecător.

Descoperirea a fost făcută miercuri dimineaţă, în jurul orei 10.00, la marginea unei păduri izolate din satul Corlăteşti, în apropierea Ploieştiului. Cel care a observat mişcările ciudate din tufiş este un bărbat din sat care mergea spre muncă.

„Am crezut prima dată că sunt nişte căţeluşi aruncaţi de oameni, într-o pătură. Dar când m-am apropiat am văzut mânuţele care se mişcau. Am luat bebeluşul şi am oprit prima maşină care a apărut pe drum", povesteşte Răzvan Tănase, bărbatul care a salvat viaţa copilaşului. Nou-născutul avea pe el doar un pampers, o bluză şi o pereche de pantaloni, şi era învelit într-o păturică. La sosirea medicilor, micuţul intrase în hipotermie şi avea mânuţele degerate, astfel că a fost dus de urgenţă la maternitate.

„Ne-am îngrozit când am văzut copilul, fusese externat doar în urmă cu o zi de la Spitalul de Obstetrică, iar medicii îl ştiau. Plecase de la spital, cu mama, într-o stare bună şi s-a întors în stare critică. Mai avea încă brăţara primită la naştere, la mânuţă. Bebeluşul e o frumuseţe de copil, de 3 kilograme", ne-a spus Călin Boeru, directorul Maternităţii din Ploieşti.

Mama este o studentă de 22 de ani, din Ploieşti, iar tatăl are şi el o vârstă apropiată. Sunt două persoane cu educaţie, îngrijite, despre care nu ai putea bănui nici o clipă că au putut să-şi lase copilul să moară, pradă frigului şi animalelor din zonă. Ieri după-amiază, ambii au fost aduşi la audieri la Parchet, dar nu au vrut să comenteze fapta. Femeia riscă o pedeapsă cuprinsă între 7,5 şi 12,5 ani de închisoarea. Dacă se dovedeşte că şi tatăl a participat alături de mamă, acesta poate fi cercetat în calitate de complice sau coautor.

Au vrut să-l abandoneze la Mănăstirea Ghighiu

Marţi după-amiază, după ce mama s-a externat din Maternitate, ambii părinţi au luat copilul, despre care rudele nu ştiau nimic, şi au căutat un loc unde să-l abandoneze. Nu şi l-au dorit niciodată şi ar fi vrut, iniţial, să-l lase la Mănăstirea Ghighiu. S-au răzgândit, apoi şi l-au aruncat câţiva kilometri mai încolo, la marginea pădurii.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net