Iată aparatul cu care au fost descoperite probele împotriva lui Cristian Cioacă! - FOTO

Ultima actualizare:

    CRIME LITE 80 S: Sursă foto - criminalistic.ro
CRIME LITE 80 S: Sursă foto - criminalistic.ro

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007. În luna septembrie, dosarul Elodia a fost preluat de o nouă echipă de procurori de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General: Romulus Varga şi Maria Militaru.

Procurorul Romulus Varga are deja experienţă în cazurile de crimă în care nu a fost găsit cadavrul. Procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul din Braşov, deţinut de avocată şi de soţul ei, Cristian Cioacă. În urma acestora, au fost găsite noi probe şi urme de sânge care ar aparţine Elodiei.

La această percheziţie a fost folosit un aparat de ultimă generaţie ce a intrat de curând în dotarea Institutului de Criminalistică al IGPR, CRIME - LITE. Punerea în evidenţă a urmelor de sânge descoperite a fost posibilă numai cu ajutorul acestei noi tehnici de investigare

Ce este CRIME LITE 80 S?

Echipamentul de relevare a urmelor cu sursă de lumina variabila CRIME LITE 80 S funcţionează în spectrul 400-700 nanometri şi folosesc tehnologia LED având o putere optică de până la 500mW.

Aceste surse de lumină sunt foarte importante în căutarea urmelor materie în special a urmelor biologice care sunt puse foarte bine în contrast folosind diferitele filtre de lumină incluse în acest kit, în funcţie de urma care va fi pusă în evidenţă. În acest sens trebuie cunoscute filtrele şi lanternele ce se vor folosi în funcţie de specificul urmei ce va fi examinată. Examinarea florescenţei este în sens generic, tehnica de cercetare criminalistică aplicată pentru a genera contrast vizual pentru o varietate de urme materie atunci când reflectanţa normală sau variaţiile de transmitere sunt mici, informează site-ul criminalistic.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net