EXCLUSIV Aşa se ruga Isărescu să nu pice leul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este guvernatorul BNR de 23 de ani. A părăsit clădirea de pe Lipscani doar pentru un an, când şi-a mutat biroul la Palatul Victoria, în calitate de prim-ministru. Bancherul Mugur Isărescu este unul dintre cei mai longevivi şi intangibili demnitari. Click! vă prezintă însă imagini inedite cu omul Mugur Isărescu.

Despre Guvernatorul BNR Mugur Isărescu se spun şi s-au spus multe. Că ar fi membru în sau ar cocheta cu guvernele mondiale secrete; că e în G8, G9, G10... că ar avea rude la Ierusalim...

Ba, am sesizat chiar multe atacuri, fie şi verbale prin conversaţie directă, din partea multor naţionalişti de meserie. Unuia autentic, expunându-i argumentele româneşti, anume că dl Isărescu este un mare oltean, că se trage dintr-o familie românească de preoţi ortodocşi; că ascultă, fredonează, ştie pe de rost, degustă cu nedisimulată plăcere piesele Mariei Tănase etc, convins de spusele-mi, omul m-a rugat să-i duc din partea lui o carte....

Aria calomniei se cântă veşnic. Ea nu are epocă. Epoca ei este, dacă vreţi, cât va fi prezenţa terestră a omului... La toate astea, dl Guvernator nu a prea răspuns direct. Le-a lăsat să treacă, precum apa pe lângă piatră.

simeon stalpnicul png

Tocmai de aceea, consider că domnia sa, cu discreţia caracteristică, aplică principiul de bază emis de generalul De Gaulle: "Misterul face personalitatea".

Ei bine, pătrunzând puţin, foarte puţin în misterele existenţiale ale "eternului guvernator"- nu e nici o ironie, ci, mai degrabă o urare absconsă... - am găsit, ehe... -  câteva fotografii de pe vremuri. Mai vechi. Mai de începuturile capitalismului autohton. Pe vemurile când băncile româneşti prosperau, când apăreau ca ciupercile după ploaie.

Din epoca de aur a post-limbajului de lemn. Pe atunci BNR era un sponsor căutat şi foarte serios. Cărţi valoroase au fost redate culturii, mă gândesc la preţioasele memorii ale lui Manoilescu. Sau, la aşezăminte bisericeşti. Făcute sau refăcute cu ajutorul generos şi pios al BNR. Mănăstrirea Bistriţa. Mănăstirea Căldăruşani.

simeon stalpnicul png

Imagini de la o ceremonie, inedite pentru publicul românesc, sunt grăitoare şi mult spărgătoare de zvonuri calomnioase. Iată, Guvernatorul se închină icoanelor. Sau se întreţine, nu cu marii bancheri ai lumii, nu cu cei din Clubul de la Roma sau din G11,13, 101, ci cu măicuţele modeste, trăitoare în schimnicia monahală.

Născut la 1 august 1949, în Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Este guvernator al BNR din 1990 până în prezent, cu o pauză de un an, în 2000, când a fost prim-ministru al României. E căsătorit și are doi copii. A demarat o afacere cu vinuri, la Drăgăşani, pe pământurile moştenite de la familie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net