Florin Dumitrescu, jurat Masterchef: «La 14 ani lucram în bucătărie câte 17 ore pe zi»

Ultima actualizare:

    Florin Dumitrescu (foto: Pro TV)
Florin Dumitrescu (foto: Pro TV)

Florin Dumitrescu (24 ani), a povestit, într-un intervit acordat pentru Gândul, despre începuturile lui în meseria de bucătar şi despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a ajuge să fie numit "chef".

Primul contact cu bucătăria l-a avut la vârsta de 14 ani, iar de atunci Florin a ştiut cu exactitate ce-şi doreşte să facă în viitor.Singura dorinţă a lui era, în acele vremuri, să munceasă pentru a avea bani să plece la mare, sfârşind prin a sta în bucătărie chiar şi 17 ore pe zi.

"Nu m-am angajat legal, dar stăteam 17 ore pe zi acolo. Trebuia să fac curat în toată bucătăria, trebuia să asigur legumele pentru tot restaurantul, eu ţineam toate garniturile şi, în afară de asta, gafam, pentru că eram copil, şi mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine. Şi am tras. Noroc cu patisera, aveam o cofetăreasă foarte bună. Şi plângeam de multe ori, pentru că mă terminau chestiile astea, plângeam pe umărul ei pentru că avea copii de vârsta mea", şi-a anintit Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu este jurat Materchef, alături de Sorin Bontea (stânga) şi de Cătălin Scărlătescu

Show-ul e  la PRO TV, în  fiecare marţi,  de la 20.30
Show-ul e la PRO TV, în fiecare marţi, de la 20.30

De atunci, Dumitrescu a ajuns să lucreze în 26 de restaurante, atât în România, cât şi în Italia, iar acum este chef la restaurantul Escargot.

"Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porţii de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo şi am ajuns într-un hotel unde doar eu şi şeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ţine de matematică şi planificare”, a mai spus el.

Bucătarul a vorbit şi despre experienţa de a lucra în emisiunea de la PRO TV, dar şi despre felul în care este privit de ceilalţi, având în vedere că are o vârstă destul de fragedă printre bucătarii profesionişti.

"Fiind mai tânăr, toată lumea se aşteaptă la mine să greşesc foarte tare. Clienţii, angajaţii, patronii îţi subminează autoritatea din cauza vârstei pe care o ai. Şi, în momentul în care te trezeşti singur împotriva tuturor, trebuie să fii sigur că nimic nu se întâmplă greşit. În bucătărie lucrezi nonstop sub stres, sub presiunea timpului, sub stresul că persoanei de la masă nu o să îi placă. Acolo nu ai o oră să găteşti un preparat. Într-o oră trebuie să pregăteşti 3-4 mese cel puţin. Titlul ăsta de MasterChef mi se pare foarte important. Cel care îl câştigă o să aibă România la picioare”, a mai declarat Dumitrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net