Două explozii la Sighetu Marmaţiei! Victime cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului aduse cu un avion militar în Capitală

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Şapte tineri au fost răniţi în urma unei explozii care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club din Sighetu Marmaţiei. O nouă explozie a avut loc în acelaşi local duminică, în jurul orei 10.00. În cea de-a doua deflagraţie au fost rănite alte 10 persoane.

UPDATE ora 16.10 Aeronava care are la bord nouă victime ale celei de-a doua explozii care a avut loc, duminică dimineaţă, la Sighetu Marmaţiei, a aterizat la Bucureşti

UPDATE ora 15.00 Nouă dintre cele 10 victime ale celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei se află deja în aeronava militară care urmează să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, pentru a fi transportate la Spitalul de Arşi din Capitală.

Din ultimele informaţii reiese că angajaţii Berg Sistem Gaz au intrat, înainte de producerea celei de-a doua deflagraţii, în clădire cu detectoare de gaz. „În momentul în care detectorul a semnalat prezenţa gazelor, s-a produs explozia“, a explicat prefectul de Maramureş, Sandu Pocol.

UPDATE ora 14.30  Regulă elementară încălcată la a doua explozie: nu au fost oprite gazul şi electricitatea.  Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat că primele date în cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei arată că ar fi fost încălcată o regulă elementară, şi anume nu ar fi fost întreruptă furnizarea cu gaze şi electricitate în clădire. Citeşte detalii aici!

UPDATE ora 14.14 O echipă de specialişti de la Târgu-Mureş este aşteptată să sosească la Sighetu Marmaţiei pentru a se alătura echipei constituite pe plan local care urmează să cerceteze cauzele producerii celor două explozii în clubul Euphobia.

UPDATE  ora 13.13 Potrivit medicilor de la Spitalul de Arşi din Capitală, cinci din cele şase tinere rănite în prima explozie sunt în stare gravă, dar stabilă, având arsuri pe 30 - 60 din suprafaţa corporală, cel mai grav, de altfel, în stare critică şi cu şanse puţine de supravieţuire, fiind bărbatul din Abrud, judeţul Alba, adus cu acelaşi avion militar în urma altei explozii produse sâmbătă seară într-un bloc din oraşul respectiv.

UPDATE ora 12.10 În cea de-a doua explozie a fost rănit şi directorul companiei de gaze BERG SISTEM GAZ. Bărbatul se află în stare gravă. Printre răniţii celei de-a doua explozii se numără şi adjunctul şefului ISU Maramureş şi un cunoscut notar din oraş.

UPDATE ora 12.00 Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a anunţat că doi pacienţi răniţi mai uşor în cea de-a doua explozie vor primi îngrijiri medicale la Spitalul orăşenesc Sighetu Marmaţiei, iar în funcţie de evoluţia stării de sănătate ar putea fi transportaţi cu acelaşi elicopter la un spital regional din Târgu Mureş sau Cluj.

UPDATE ora 11.40 Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat că unul din cei trei poliţişti răniţi în explozia de duminică de la Sighet este în stare gravă.

Potrivit oficialului, la locul deflagraţiei se afla adjunctul Poliţiei Sighet şi doi criminalişti care făceau cercetarea la faţa locului după prima explozie, produsă sâmbătă noaptea în urma unei acumulări de gaze.

UPDATE ora 11.15 Opt victime ale celei de-a doua explozii vor fi aduse, în prima fază, la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare. 

Subsecretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, medicul Raed Arafat, a confirmat pentru „Adevărul“ că în aceste momente este pregătit avionul pentru a efectua un nou zbor Bucureşti - Baia Mare, pentru a transporta victimele celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

„Avem aprobare, pregătim avionul şi plecăm din nou la Baia Mare. Avem locuri pregătite pentru pacienţi, iar aeronava permite transportul a 10 pacienţi“, a spus Raed Arafat.

„Am reuşit să stabilizăm starea victimelor. Acestea prezintă situaţii diferite, patru dintre ei au fost foarte grav rănite, iar celelalte prezintă răni mai uşoare. Opt persoane vor fi duse la Baia Mare şi cel mai probabil pe urmă la Bucureşti. Oricum, victimele vor fi monitorizate non-stop, pentru că starea lor poate să degenereze de la un minut la altul", a spus Vasile Ştefanca, managerul general al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

UPDATE ora 10.15 O nouă explozie a avut loc în acelaşi local din Sighetu Marmaţiei, în jurul orei 10.00. Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat că au fost rănite alte 10 persoane. Victimele se aflau la faţa locului pentru a cerceta cauzele care au dus la explozia de sâmbătă noapte. Au pornit spre Sighetu Marmaţiei alte nouă ambulanţe din Baia Mare şi Vişeu de Sus.

simeon stalpnicul png

UPDATE ora 10.10 Primele patru victime ale exploziei din Sighetu Marmaţiei au ajuns la Spitalul de Arşi din Capitală. Este vorba de patru fete aflate în stare gravă, care vor fi duse direct în sala de operaţii.

Comandorul Ion Stănciulescu, cel care a pilotat aeronava cu care au fost transportate cele şase tinere cu arsuri grave de la Baia Mare la Bucureşti, a explicat că starea pacienţilor este stabilă.

simeon stalpnicul png

„Din câte ne-a informat domnul subsecretar de stat, Raed Arafat, starea celor şase tinere este stabilă în acest moment. Cu acelaşi transport, am adus un pacient ars de la Târgu-Mureş şi alţi şase pacienţi de la Baia Mare", a declarat comandorul Ion Stănciulescu. 

Acumulare de gaze într-un club care nu este conectat la reţea

Prima explozie din clubul din Sighet s-a fost produsă în jurul orei 01.00, din cauza unei acumulări de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. Explozia a avut loc în momentul în care trei tinere şi-au aprins ţigările în toaleta clubului.

simeon stalpnicul png

Şase tinere, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, au suferit răni grave în urma exploziei şi au fost transportate la Bucureşti cu un avion militar. Cele şase victime au suferit arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net