Cristian Cioacă, apărat cu o sticluţă de rom

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ingenioasă apariţie a avocatei lui Cristian Cioacă, ieri, la primul termen al procesului în care fostul poliţist este acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu. Apărătorul a venit cu o sticluţă de esenţă de rom, plină cu un lichid roşu, şi le-a cerut magistraţilor să aibă în considerare că un om nu poate să moară dacă pierde cantitatea de 23 de mililitri de sânge.

Avocata lui Cioacă a susţinut că sângele găsit în apartamentul conjugal nu este al Elodiei, ci al unui instalator, care şi-a scuturat mâna rănită, iar picăturile de sânge au sărit pe pereţi. Este cea de-a treia variantă oferită de apărare ca explicaţie pentru petele de sânge găsite de anchetatori în apartamentul conjugal. Iniţial, s-a spus că sângele ar proveni din două avorturi pe care Elodia şi le-ar fi făcut în casă, apoi că infiltraţiile care ar fi existat din baie în dormitor ar fi fost de vină.

Avocata lui Cioacă a depus la dosar şi alte probe cu ajutorul cărora speră să dovedească nevinovăţia clientului său. Aceasta susţine că are date de la Interpol care arată că Elodia Ghinescu ar fi părăsit ţara în septembrie 2007, în condiţiile în care ea a fost declarată dispărută în 29 august acelaşi an.

Mai mult, apărătorul a depus nişte documente care arată că la câteva zile după presupusul omor, Elodia s-ar fi prezentat personal la o înfăţişare în instanţă şi la medic. Toate aceste probe se vor lua în discuţie abia la înfăţişările viitoare, întrucât la primul termen s-a amânat judecarea pentru data de 2 aprilie.

Când a luat cuvântul, Cristian Cioacă a pledat nevinovat şi le-a cerut magistraţilor eliberarea, motivând că aşa cum s-a prezentat la toate şedinţele de judecată până la arestarea sa, aşa o va face şi de acum înainte: "Nu am făptuit crima, aveţi în faţa dumneavoastră mii de pagini dintr-un rechizitoriu întocmit pe baza unor presupuneri. În cinci ani ca ofiţer de poliţie nu am greşit niciodată şi dacă mă veţi elibera nu o să aveţi probleme cu mine".

Nu a avut noroc nici de data aceasta, pentru că magistraţii nu s-au lăsat impresionaţi şi au decis ca fostul poliţist să stea în continuare în arest, în Penitenciarul Colibaşi. Tot ieri, mama Elodiei a cerut daune în valoare de peste cinci milioane de euro.

Avocata Emiliei Ghinescu a spus în instanţă că Cristian Cioacă este protejat şi i se respectă excesiv drepturile, exemplificând că acesta este adus la instanţă pe o altă uşă decât cea destinată inculpaţilor. În opinia acesteia, până şi transportul la şi de la penitenciar este făcut cu o maşină specială, iar în închisoare are un regim diferit de al celorlalte persoane încarcerate.

Copilul Elodiei, considerat parte în procesul de omor

Copilul Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă este şi el parte vătămată în procesul de omor intentat tatălui său, au decis, ieri, magistraţii Tribunalului Argeş. Patrick (8 ani) va fi citat la domiciliul Anei Maria Ene, mătuşa din partea tatălui, în custodia căreia se află. Totodată, va fi solicitat Judecătoriei Piteşti să desemneze un curator special (persoană pusă de lege să administreze averea și interesele unui minor) pentru copil, care să-l reprezinte în proces. Iar Baroului Argeş i se va cere un avocat din oficiu.

simeon stalpnicul png

Custodia lui Patrick Cioacă a intrat in discuţie după două solicitări înaintate instanţelor de judecată. Una a fost formulată de sora lui Cristian Cioacă, Ana Maria Ene, căreia i-a fost încredinţat provizoriu copilul, iar cealaltă de bunica maternă, Emilia Ghinescu. În 11 decembrie 2012, Judecătoria Piteşti a decis ca minorul să fie încredinţat provizoriu surorii tatălui, până la soluţionarea cauzei privind plasamentul. Tribunalul Argeş a decis, pe 28 ianuarie 2013, declinarea competenţei privind custodia minorului în favoarea Comisiei pentru Protecţia Copilului.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net