Atentat cu bombă, dejucat la Piatra Neamţ! Vizat interlopul Bogdan Mararu

Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au depistat, în flagrant delict, astăzi dimineaţă, trei persoane, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.

Membrii grupării, originari din Târgu Ocna, Bacău, intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală. Potrivit unor informaţii din rândul anchetatorilor, aceştia au plasat sub maşina de teren a lui Bogdan Mararu, un Range Rover, o bombă de 1 kilogram, care ar fi putut să provoace pagube pe o rază de câteva sute de metri. Alte 3 kilograme de explozibil urmau să fie folosite pentru distrugerea a două spaţii comerciale.  Pirotehnicienii au reuşit să dezamorseze bomba în jurul orei 11.00, anunţă Adevarul.ro.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că zona respectivă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar dispozitivul exploziv montat sub maşina lui Bogdan Mararu a fost desprins de către pirotehnişti.

"Vrem să evităm orice incident în plus. Echipa de pirotehnişti locală este în zonă şi sunt aşteptaţi specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul", a declarat prefectul judeţului Neamţ.

SRI: Ameninţarea cu bombă de la Piatra Neamţ a fost înlăturată, acţiunea de dezamorsare - încheiată

Ameninţarea cu bombă de la Piatra Neamţ, unde un dispozitiv exploiziv a fost montat sub o maşină, a fost înlăturată, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, precizând că acţiunea de dezamorsare s-a încheiat.

"Capsa detonantă a fost despinsă de masa explozivă", a spus Sava.

Potrivit acestuia, explozibilul fusese prins sub maşina Range Rover şi putea exploda în momentul în care autoturismul pornea.

"Explozibilul a fost desprins de sub maşină de specialiştii pirotehnişti ai Brigăzii Antitero a SRI", a adăugat Sava.

El a mai spus că acestea sunt situaţii cu care se confruntă specialiştii pirotehnişti ai Brigăzii Antitero a SRI, care sunt foarte buni profesionişti.

Potrivit acestuia, SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ "un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină", potrivit Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net