35 de copii, toxiinfecţie alimentară în tabără. 28 au ajuns la spital

Ultima actualizare:

    35 de copii s-au îmbolnăvit în tabăra de la Comorova
35 de copii s-au îmbolnăvit în tabăra de la Comorova

Din tabără, la spital. 28 de copii au fost internaţi în cursul nopții cu toxiinfecţie alimentară, iar alți 7 au primiri îngrijirila fața locului. Medicii îi pun acum pe picioare, iar autoritățile au demarat o anchetă.

S-au simțit rău, au avut vărsături și dureri abdominale. Vorbim despre 35 de copii aflați în tabără la Comorova, în Neptun, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani.

Profesorii au sunat la 112, astfel că 22 dintre ei au ajuns azi noapte la spitalul din Constanța,  6 la cel din Mangalia, iar alți șapte elevi au primit îngrijiri medicale în tabără.

"La masa de prânz, care a fost la ora 13.30, copiii au consumat ciorbă de legume cu carne de pui, dreasă cu ou, și cartofi țărănești la cuptor, cu mușchiuleț de purcel. Toți cei 293 de copii aflați în tabără au avut același meniu. Debutul bolii digestive a fost la aproximativ 60 de minute după masa de prânz”, a spus dr. Suzan Ibram,șeful Compartimentului de Supraveghere/ Control Boli Transmisibile din DSP Constanța.

În jurul orei 22.00 a fost solicitată Ambulanța, iar începând cu ora 23.00 și până în jurul orei 3.00, copiii au fost transportați, pe rând, la cele două unități sanitare.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean, elevii acuzau crampe abdominale, grețuri și vărsături, iar câțiva dintre ei au prezentat febră și scaune diareice.

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au făcut în cursul acestei zile un amplu control la organizatorii taberei, dar au anunțat că nu este nici un motiv ca tabăra să fie închisă.

Asta deși s-au găsit o serie de nereguli.

"Din evaluarea preliminară am constatat că personalul nu avea efectuat triajul epidemiologic zilnic, iar controlul medical periodic nu era făcut în termen, conform legii. La finalizarea controlului se vor aplica sancțiuni", au spus reprezentanții DSP Constanța.

Tabăra de excelență de la Comorova a fost organizată de Fundația Biotera şi a început în 13 august și se termină în 20 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net