10 sfaturi utile pentru studenţii care se pregătesc de începerea facultăţii

Ultima actualizare:

    10 sfaturi pentru studenții care se pregătesc de începerea facultățiifoto: freestuff.website
10 sfaturi pentru studenții care se pregătesc de începerea facultățiifoto: freestuff.website

În curând va începe anul şcolar şi, imediat după ce se duc la şcoală “cei mici”, începe şi anul universitar, aşadar studenţii din toţi anii trebuie să se pregătească pentru acest nou început. Cu cât te pregăteşti mai bine, cu atât şi rezultatele vor fi mai bune.

Reţeta este crearea unui bârlog confortabil şi primitor, unde să ai un loc de relaxare, dar şi un colţ unde să te poţi concentra, să îţi organizezi suficient de bine timpul încât să ai timp şi pentru a parcurge cursurile, dar şi pentru vacanţe şi distracţii.

Dacă eşti în rândul studenţilor, indiferent că locuieşti dintotdeauna în oraşul unde mergi la universitate, că urmezi cursuri la fără frecvenţă sau că te-ai mutat într-un alt oraş pentru a-ţi continua studiile, vei avea nevoie de o excursie spectaculoasă înainte de a începe şcoala, apoi de o locuinţă primitoare şi de câteva gadget-uri şi alte mărunţişuri care să facă viaţa de student mai uşoară.

TUI TravelCenter - trebuie să începi cu o pauză

Acum, repejor, cât încă mai este frumos afară şi încă nu au început cursurile - acum este momentul pentru o ultimă escapadă la mare. Rezervă-ţi cazare hoteluri Mamaia prin TUI Travel şi bucură-te de briza mării şi de ultimele raze prietenoase ale soarelui, îmbibă-te de mirosul mării şi adună-i toată sarea în plete, aşa încât să păstrezi o amintire cât mai vie a mării albastre până anul viitor, când te vei întoarce iar şi iar.

AutoAtu.ro, ca să ai spor la drum

Dacă eşti la facultate şi mai ales dacă vii dintr-un alt oraş, vei avea nevoie de o maşină personală, care să consume puţin şi care să fie fiabilă atunci când vine vorba de reparaţii şi înlocuiri de piese auto. De exemplu, un Golf second-hand este perfect pentru o fugă până la munte, până la mare sau până acasă la părinţi de unde să te întorci cu portbagajul plin de zacuscă. Dacă iei o maşină second-hand sau dacă intră pe mâna ta maşina familiei, cel mai bine este să îi faci verificările înainte să te porneşti cu ea la drumuri lungi. Asigură-te că ai schimbat uleiul de motor, plăcuţele de frână şi celelalte consumabile. Cel mai probabil va trebui şi un kit ambreiaj Golf 4, căci ambreiajul şi distribuţia trebuie schimbate periodic pentru a-ţi îmbunătăţi siguranţa la drum.

Adună-ţi gaşca! Comandă steaguri publicitare personalizate!

Steagurile personalizate pot fi utilizate fie pentru a-ţi decora camera de cămin, fie pentru a da locuinţei tale un aer rebel, fie pentru a vă fi mai uşor să vă recunoaşteţi şi să vă reuniţi în prima zi din anul universitar. Dacă ştii şi pe cineva care să îţi creeze un logo potrivit scopului steagului, este cu atât mai bine.

Amenajează-ţi corespunzător locul destinat studiului cu produse de la Acaju.ro

Ce îţi trebuie ca să te poţi concentra la studiu? Un birou de dimensiuni potrivite, o lampă de birou şi un scaun de birou, cu înălţimi ajustabile şi şezut confortabil. Dacă acest colţ va fi împărţit cu colegii de cameră, atunci veţi avea nevoie de două sau mai multe scaune de birou - ideal ar fi să fie toate din acelaşi model. Ia în considerare şi achiziţionarea (sau improvizarea) unui suport de picioare, dacă preconizezi că vei sta foarte mult la birou.

Asigură-te că vei avea în cameră temperatura potrivită şi la iarnă!

Alege una dintre zecile de centrale pe lemne de la Berluni, ca să nu trebuiască să cauţi instalatori şi să nu aştepţi autorizările de funcţionare pentru centrală pe gaz. În plus, trebuie să recunoşti că focul de lemne are un farmec aparte şi seara, înainte de culcare, să pui câteva lemne pe foc şi să priveşti flăcările dansând este un lucru relaxant, perfect după o zi de umblat prin frig, “trafic” de cursuri şi învăţat.

Dacă până la facultate nu ai băut cafea, acum este un moment bun să începi

Poate va fi o alegere sau o necesitate, dar puţini sunt cei care trec de facultate fără a fi băutori de cafea. În plus, cafeaua este mai sănătoasă decât vreuna dintre băuturile cofeinizate îmbuteliate. Aşadar, vei avea nevoie de cafetieră - filtru de cafea, filtre de cafea de schimb (dacă modelul de caferieră ales necesită filtre), provizii serioase de cafea, lapte condensat şi îndulcitor (dacă este cazul) şi un set de ceşti. Poate chiar nişte ceşti comestibile pentru dimineţile când vrei să te răsfeţi.

Vei avea nevoie de baterie. Tot timpul!

Şi tu, şi telefonul sau tableta sau eBook reader-ul veţi avea nevoie de baterie. Tot timpul. Tu îţi vei lua energia din cafea, ciocolată, batoane de proteine şi suplimente alimentare, însă electronicele tale vor avea nevoie de câte o baterie externă. Este important să nu uiţi să o încarci şi pe ea atunci când ajungi acasă.

Oferă-ţi momente de relaxare!

Din când în când, în mijlocul sesiunii sau în plin an universitar, este bine să iei câte o pauză de la învăţat şi să te relaxezi. Dacă îţi plac jocurile şi ai toată aparatura necesară, asigură-te că ai şi scaune speciale pentru gaming pentru tine şi prietenii tăi, pentru serile de maraton de Playstation. Desigur, momentele de relaxare pot fi reprezentate şi de plimbări în parc, de boardgames sau de orice altă activitate îţi face plăcere şi te ajută să te relaxezi.

Înainte de sesiune şi după examenele din sesiune, întăreşte-ţi organismul!

Indiferent cât de mult te pregăteşti în timpul anului, sesiunea îţi va absorbi foarte multă energie şi, cel mai probabil, toate dulciurile şi mâncarea de fast-food se vor înscrie discret în meniul tău zilnic. Încearcă să înlocuieşti dulciurile cu suplimente alimentare bogate în vitamine şi, din când în când, introdu în programul alimentar şi produse naturiste pentru detoxifiere.

Aspectul tău contează

Indiferent că te duci la examen sau la un interviu pentru un job part-time sau un project-based pentru timpul dintre semestre, felul în care arăţi contează. În primul rând, ai mai multă încredere în tine atunci când ştii sigur că arăţi bine. În al doilea rând, evaluatorii te vor eticheta şi analiza şi în funcţie de aspect, indiferent cât de mult ne-am dori să nu fie aşa. Pentru băieţi, un ten curat şi o cămaşă călcată adesea sunt suficiente pentru o impresie bună, însă fetele vor vrea de fiecare dată să aibă şi unghiile făcute, şi părul aranjat, aşadar va fi nevoie de un site unde să găseşti cosmetice ieftine şi de calitate, care să te ajute să îţi pui în valoare trăsăturile.

După toate acestea… nu mai rămâne decât să îţi urăm:

Un an universitar fără restanţe şi distracţie plăcută!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net