Vor străbate 87 de ţări şi se vor căsători în fiecare

Ultima actualizare:

    Doi români vor face ocolul Pământului pe motocicletă. Călătoria de  100.000 km va dura doi ani, iar temerarii ţintesc cinci recorduri mondiale
Doi români vor face ocolul Pământului pe motocicletă. Călătoria de 100.000 km va dura doi ani, iar temerarii ţintesc cinci recorduri mondiale

Tineri, frumoşi şi îndrăgostiţi, Diana (26 de ani) şi Florin (28 de ani) vor porni pe 23 mai în călătoria vieţii lor, ocolul Pământului pe motocicletă. Cei doi tineri au pe listă 87 de ţări de pe cinci continente şi vor să doboare cinci recorduri modiale.

S-au îndrăgostit pe motociclete, s-au căsătorit tot aşa. Acum, Diana şi Florin Moraru fac ultimele pregătiri pentru aventura care va începe peste 19 zile. Diana este prahoveancă, din Boldeşti, iar Florin a făcut liceul în Ploieşti, astfel că, deşi acum sunt stabiliţi în Bucureşti, legăturile lor cu Ploieştiul, „oraşul de suflet“, despre care spun că a reprezentat startul lor în viaţă, sunt foarte puternice. Diana şi Florin s-au cunoscut în urmă cu patru ani, iar după o scurtă plimbare cu motocicleta şi un suc au devenit nedespărţiţi. În aprilie anul acesta, s-au căsătorit civil, într-o ceremonie pe motoare, potrivit adevarul.ro. În viaţa de zi cu zi, cei doi lucrează în corporaţii, plătesc rate şi au o viaţă normală. Ambii sunt pasionaţi de sport, Florin chiar de sporturi extreme şi sporturi de contact, aventură şi motoare.

„Tot urmăream la televizor o emisiune despre călătorii şi aventură pe motor şi fiecare îşi manifesta dorinţa de a ajunge într-o ţară sau alta. Ne-am uitat unul la celălalt şi am spus, mai mult în glumă, «Hai să facem turul lumii»”, povesteşte Diana. Iar gluma s-a transformat într-o chestiune foarte serioasă. Timp de un an şi şapte luni au strâns toate informaţiile necesare. „Nu vrem să fie ceva bifat pur şi simplu, ci o călătorie serioasă. Am vrut ca atunci când vom porni să fim pregătiţi din toate punctele de vedere“, explică Diana. Pe listă au fost trecute 87 de ţări de pe cinci continente, iar la întoarcerea în ţară, după un an şi jumătate, poate doi, Diana şi Florin vor fi parcurs peste 100.000 de kilometri. Tinerii vor să bifeze şi cinci recorduri mondiale: cuplul cu cele mai multe căsătorii (vor face câte una în fiecare ţară), cea mai mare distanţă parcursă în cuplu pe o singură motocicletă, cele mai multe drapele ale unui stat arborate în lume, prima expediţie în doi, în jurul lumii, fără a fi folosite aparate de zbor şi cele mai multe capitale şi oraşe tranzitate în cadrul unei expediţii (actualul record este de 1.500). 

simeon stalpnicul png

Pregătirea pentru expediţie a fost una destul de îndelungată, pentru că tinerii români au fost nevoiţi să pună la punct multe detalii tehnice, de la vaccinuri până la vize, care i-au costat 3.000 de euro şi pentru care au muncit foarte mult. Cea mai mare atenţie s-a îndreptat însă asupra motocicletei, „o muncă titanică şi costisitoare“. Rulmenţii, plăcuţele de frână, ambreiajul, uleiurile au fost schimbate. Nu în ultimul rând, s-au ocupat de bagaj. „Trebuie să luăm multe, dar puţine. Suficient cât să nu ne lipsească nimic, dar nici prea mult, ca să nu îngreunăm motocicleta”, mai spune Florin. Bugetul estimat al călătoriei este de 50.000 de euro, bani strânşi prin muncă - un credit pe care îl vor plăti în timp - şi de la prieteni, care au contribuit fiecare cu cât a putut. Au lăsat luxul acasă şi vor dormi în cea mai mare parte a expediţiei în cort.

simeon stalpnicul png

Traseul începe cu ţările centrale şi nordice din Europa, inclusiv Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda. Vor traversa apoi Rusia, Mongolia, Coreea de Sud, Japonia şi apoi peste Pacific, cu vaporul, în Canada. Vor urma Statele Unite şi Mexic. Peste Canalul Panama vor trece în America Latină, pe care o vor bifa integral, mai puţin Bolivia. Apoi iarăşi peste Pacific, în Australia. De aici vor trece prin Indonezia şi Noua Zeelandă, apoi în Africa. Vor merge de la sud spre nord, până în Egipt, Maroc şi vor reveni în Europa prin strâmtoarea Gibraltar.

Click! Spune: Diana şi Florin vor porni la drum cu o motocicletă BMW R1200GS , propulsată de un motor de 1.170 cc, în doi cilindri, care dezvoltă peste 100 CP. Motorul a fost poreclit de cuplu „Bavarezul“, pentru că este „un german care merge impecabil“.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net