Va primi un penis nou după ce a fost rănit grav în Afganistan

Ultima actualizare:

    Intervenție chirurgicală. Imagine genericăfoto: Shutterstock
Intervenție chirurgicală. Imagine genericăfoto: Shutterstock

Primul transplant de penis din SUA va fi realizat la un veteran de război, un tânăr rănit grav în Afganistan, au anunțat reprezentanții spitalului universitar Johns Hopkins. Se deschide astfel cutia speranței pentru cei peste 1.300 de tineri soldați americani care s-au întors din Irak și Afganistan cu zona genitală distrusă.

Intervenția va avea loc anul următor, conform purtătorului de cuvânt al spitalului din Baltimore. Este cel de-al treilea transplant de penis la nivel mondial. Transplantul realizat în 2014, în Africa de Sud, a fost un succes total, pacientul urmând să devină tată la sfârșitul acestui an. Din păcate, intervenția realizată în China, prima de acest fel, în 2006, a eșuat.

”Se vorbește prea puțin despre aceste răni în zona uro-genitală. Acestea sunt la fel de devastatoare ca orice alt traumatism suferit de un soldat”, a explicat dr. Andrew Lee, șeful secției de chirurgie reparatorie de la spitalul Johns Hopkins, într-un interviu pentru New York Times, citat de Paris Match.

Din 2001 în 2013, un număr de 1.367 de soldați deplasați pe fronturile din Irak și Afganistan au fost răniți în zona genitală, conform datelor oferite de Pentagon. Cei mai mulți aveau sub 35 de ani și au fost victimele exploziei unei bombe artizanale.

În cazul tânărului soldat rănit în Afganistan, penisul va fi transplantat de la un donator decedat. Chirurgii americani speră că vor putea restabili funcția urinară și îi vor putea reda tânărului capacitatea de a întreține raporturi sexuale în câteva luni de la intervenție.

În total, Facultatea de Medicină de la Johns Hopkins a dat undă verde pentru 60 de intervenții de acest tip. Dr. Lee atrage însă atenția asupra așteptărilor nerealiste pe care le-ar putea avea acești pacienți. În cazul soldatului rănit în Afganistan, primul care va primi un penis nou, acesta ar putea deveni tată după intervenție, având în vedere că testiculele nu i-au fost afectate de explozie. Pacienții cărora le-au fost afectate și testiculele vor putea primi un penis nou, dar nu vor putea procrea.

Transplantul de penis s-ar putea realiza și în România

În România, specialiștii cred că o asemenea intervenție ar fi posibilă în viitorul apropiat. „Reconstrucţia de penis este mult mai anevoioasă, dar se efectuează cu succes de către medicii noştri de mai mulţi ani. Spitalele şi clinicile din România nu doar că beneficiază de aparatura necesară, ci şi de medici foarte bine pregătiţi în domeniu, astfel că şi la noi se poate face oricând un transplant penian”, a spus, pentru Click!, Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România.

image
image
image
image
image
image
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net