Uite unde ai parte de vară în plină toamnă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ce poate fi mai frumos decât să te bucuri de vară atunci când toată lumea dârdâie de frig şi strănută din toţi rărunchii? Dacă în România termometrele nu mai depăşesc decât rareori pragul de 14 grade Celsius, pe alt meridian vara este în toată splendoarea ei. Iată unde te poţi bucura de temperaturi de peste 27 de grade şi de un soare prietenos.

Cine spune că nu îţi poţi alege vremea de care să te bucuri cel puţin o săptămână? Exasperaţi de vremea ploioasă, experţii în turism din Marea Britanie au realizat un top al celor mai prietenoase locaţii din lume unde te poţi bucura de vară în timp ce emisfera nordică se înfofoleşte pregătindu-se de iarnă. Dacă dispuneţi de un buget de 1.000 - 2.000 de euro (între 4.500 şi 9.000 de lei) vă puteţi răsfăţa o săptămână, sub un soare estival. Dacă plajele din Koh Phi Phi Don, Thailanda, vă fac cu ochiul pentru a vă relaxa trebuie să ştiţi că acum termometrele indică 27 de grade Celsius, pe cer nu e nici un pic de nor şi briza Mării Andaman este o binecuvântare. În inima Oceanului Indian, pe plajele din Mauritius, erau ieri 30 de grade şi sute de turişti din Anglia, Franţa Japonia şi China îşi făceau poze cu vegetaţia sălbatică. Pe insula petrecerilor, unde este vară tot anul, Lanzarote, din Insulele Canare, toată lumea eptrecea şi făcea scufundări. Temperatura apei la ţărm era de aproape 18 grade Celsius. În Sri Lanka, amatorii de aventuri se plimbau cu elefanţii şi participau la expediţii în inima pădurilor, iar în Maldive copii se jucau cu ţestoasele care se plimbau agale prin nisip, nestingherite de oamenii ieşiţi să se bronzeze. Turiştii din Costa Rica se distrau făcând rafting pe râurile sălbatice şi se bucurau de temperaturile de 26 de grade. În Seychelles, lumea spune că se organizează cel mai frumos chef de Crăciun. În Cipru este mai ieftin şi mai aproape de casă. Însă în această perioadă a anului, staţiunile sunt arhipline de turişti din Germania, Belgia, Marea Britanie şi Franţa. Iar pieţele din Marrakech, Maroc de abia vă aşteaptă să vă încânte cu chilipirurile colorate şi forfota prietenoasă. 

1. Seychelles

Arhipelagul din Oceanul Indian, alcătuit din 115 insule, este renumit pentru plajele sale, recifurile de corali şi vieţuitoarele rare precum ţestoasa gigantică Aldabra. Este în topul 10 al celor mai bune destinaţii din lume. Aici puteţi face scufundări, puteţi vizita Parcul Naţional Morne Seychellois şi să vă împreteniţi cu turişti din 50 de ţări din lume.

2. Maldive

Tot în Oceanul Indian vă aşteaptă o altă atracţie extraordinară: 26 de atoli în formă de inel, alcătuiţi din peste 1.000 de insule de corali. Lagunele albastre şi plajele extrem de fine fac din această destinaţie una dintre cele mai râvnite din lume. Pieţele şi restaurantele sunt locul ideal de pierdut vremea după ce plecaţi de la plajă, unde temperatura e de 27 de grade.

simeon stalpnicul png

3. Mauritius

Mulţi consideră această insulă drept un veritabil Paradis. De la lagunele verzi, la plajele perfecte şi până la coralii sculptaţi de natură în cele mai bizare forme, totul pare special. Şi dacă tot ajungeţi aici, ar fi păcat să nu vă aventuraţi într-o drumeţie prin pădurea tropicală să admiraţi cascadele, să nu vă daţi cu tiroliana şi să nu faceţi rafting.

simeon stalpnicul png

4. Sri Lanka

Este locul ideal pentru amatorii de aventură sau exploratorii însetaţi de istoria omenirii. Insula aflată în sudul Indiei este faimoasă pentru ruinele budiste ce datează din secolul V, pădurile sălbatice şi Parcul Naţional Yala. Cu puţin noroc, prindeţi şi câteva balene în largul coastei şi un spectacol gratuit, de neuitat oferit de o gaşcă de delfini năzdrăvani.

simeon stalpnicul png

5. Cipru

Cea mai fierbinte insulă din Marea Mediterană vă oferă o vară prelungită la câţiva paşi de casă, în acelaşi timp în care prietenii voştri merg la schi în Austria. Temperatura medie în luna noiembrie e de 23ºC, iar în decembrie termometrele se blochează la 20-21ºC. Preţurile nu sunt foarte piperate şi un sejur pentru două persoane nu depăşeşte 4.000 de lei.

simeon stalpnicul png

6. Koh Phi Phi Don

Insula thailandeză e petrecere atât ziua cât şi noaptea. Sunt temperaturi de 30 de grade, iar noaptea termometrele nu scad sub 22 de grade. Au loc multe petreceri pe plajă şi în cluburile în aer liber. Se organizează competiţii sportive, puteţi face scufundări, participa la tururi de sky jet, să vă daţi cu şalupe de mare viteză şi să vă jucaţi cu maimuţele.

simeon stalpnicul png

7. Lanzarote

Această insulă din Insulele Canare e vestită pentru petrecerile ei. Aici nimeni nu doarme. Fiecare face ceva: unii se plimbă cu bicicletele, alţii înoată sau merg în expediţii în pădurile sălbatice. Insula se află pe traseul de migraţie al balenelor şi se organizează croaziere de observare a uriaşelor mamifere. Însă dacă vreţi să leneviţi, piscina hotelului e locul ideal.

simeon stalpnicul png

8. Costa Rica

Cel mai frumos bronz de iarnă îl puteţi obţine în această ţară sud americană. De la rafting pentre stânci, până la drumeţii prin pădurile sălbatice şi bălăceală în izvoarele cu apă termală puteţi face orice. În această perioadă a anului temperaturile sunt de de 25-28 de grade Celsius şi staţiunile sunt luate cu asalt de germani, americani, britanici şi japonezi.

simeon stalpnicul png

9. Marrakech

Este cel mai zgomotos oraş din Maroc. Însă istoria lui şi pieţele pline de negustori care vând orice de la poşete din piele de oaie sau cămilă, până la tricouri “de firmă” şi încălţăminte “originală” conving pe oricine să petreacă cel puţin o zi aici. Oamenii sunt extrem de primitori şi bucătăria locală este una dintre cele mai gustoase din lume.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net