Japonezii construiesc cel mai înalt zgârie-nori din lume

Ultima actualizare:

    Noul zgârie-nori va fi de două ori cât Burj KhalifaFoto TheRealDeal.com
Noul zgârie-nori va fi de două ori cât Burj KhalifaFoto TheRealDeal.com

Unul dintre cele mai îndrăznețe planuri arhitecturale de viitor ale Japoniei este construirea celui mai mai înalt zgârie-nori din lume. Acesta va fi de două ori mai înalt decât actualul cel mai înalt, Burj Khalifa, din Dubai. Clădirea trebuie să răspundă noilor provocări meteorologice și migratorii.

Conform CNN, în Japonia, mai exact în capitala acesteia, Tokyo,  se construiește cea mai înaltă clădire construită vreodată, de două ori mai înalt decât Burj Khalifa. Acesta se va numi Sky Mile Tower deoarece nu va avea nici mai mult, nici mai puțin decât o milă înălțime, adică 1.600 de metri.

Noua clădire rezidențială va face parte din așa-numitul „Next Tokyo 2045”, un proiect prin care japonezii doresc să realizeze un oraș care să răspundă la noile provocări meteorologice actuale și viitoare (creșterea nivelului oceanului, taifunurile și inundațiile). Japonia este una dintre țările care se confruntă cu problema scăderii suprafeței de uscat din cauza creșterii nivelului oceanului.

Noul zgârie-nori va găzdui în jur de 55.000 de persoane, fiind totodată și o soluție pentru problema migrației urbane. Japonezii estimează că populația care locuiește la oraș se va dubla în 2050. Clădirea va fi construită în așa fel încât să reziste în fața vânturilor puternice și a cutremurelor. Alimentarea clădirii cu apă se va realiza prin colectarea acesteia la diferite niveluri.

Burj Khalifa, actualul cel mai înal zgârie-nori.
Burj Khalifa, actualul cel mai înal zgârie-nori.
image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net