S-a transformat în robot să trăiască veşnic

Ultima actualizare:

    Miliardarul Dmitry Itskov, de 34 de ani, plănuieşte să devină nemuritor până în 2045
Miliardarul Dmitry Itskov, de 34 de ani, plănuieşte să devină nemuritor până în 2045

Un miliardar rus îşi cheltuie toată averea să devină nemuritor. Dmitry Itskov se ambiţionează să atingă viaţa veşnică prin transplantarea creierului său într-un robot. Afaceristul speră ca peste 30 de ani să devină o hologramă.

Nemurirea a fost dintotdeauna visul omenirii, iar rusul în vârstă de 34 de ani este la un pas să-l realizeze. Planul uimitor al afaceristului Dmitry Itskov a început acum doi ani, când s-a ambiţionat să trăiască pentru totdeauna. Magnatul a strâns o echipă de specialişti şi a creat un program tehnologic întitulat „2045 Initiative”. Programul urma să facă posibil transferul personalităţii unui om într-un corp artificial care să trăiască veşnic.

Afaceristul se află deocamdată în prima fază a proiectului, în care clona cibernetică îi imită aproape fidel trupul, şi care poate fi dirijată cu puterea minţii lui Itskov. Miliardarul a început deja transferul de informaţii din creierul său către serverul de stocare al robotului. El speră ca până în 2045 să devină nemuritor.

Antreprenorul a recunoscut că s-a inspirat din filmul regizorului James Cameron, „Avatar”. Peste 30 de ani, Dmitry Itskov speră ca „fratele” său artificial să fie copia lui fidelă şi să poată acţiona de unul singur. Până să ajungă o hologramă, în 2045, rusul ia în calcul inclusiv varianta de a muta creierul său biologic pe dispozitivul cibernetic pentru a se copia în variantă artificială.

Miliardarul intenţionează să elibereze astfel omenirea de boli, de bătrâneţe şi de moarte. El vrea ca această tehnologie să fie accesibilă întregii omeniri.

Cum va transfera informaţiile din creier?

În 30 de ani nu va mai  avea nevoie de corp
În 30 de ani nu va mai avea nevoie de corp

După ce va asigura supravieţuirea creierului propriu în „clona” sa, echipa de cercetători a lui Dmitry Itskov va pune la punct un sistem autonom care să asigure supravieţuirea organului. Apoi, ei vor „descărca” informaţiile într-un creier artificial al unui android, sub forma unui server computerizat.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net