Românca salvată din Avalanșa din Italia: «Ne umezeam buzele cu gheaţă şi zăpadă murdară»

Ultima actualizare:

    Adriana şi copiii ei,  Gianfilippo şi Ludovica,  au fost salvaţi vineri,  la două zile după avalanşă
Adriana şi copiii ei, Gianfilippo şi Ludovica, au fost salvaţi vineri, la două zile după avalanşă

Au petrecut 58 de ore fără să se poată mişca, în întuneric, mâncând gheaţă şi încercând să nu intre în stare de şoc. Supravieţuitorii avalanşei din Italia, care a distrus hotelul Rigopiano, au povestit pentru “la Repubblica” cum au reuşit să supravieţuiască celor două zile şi jumătate petrecute sub zăpadă şi gheaţă.

În salonul lor de la spitalul din Pescara, supravieţuitorii nu ştiu dacă să fie fericiţi sau disperaţi. Giampiero Parete, bucătarul din Montesilvano care a anunţat tragedia, soţia sa, românca Adriana, şi cei doi copii ai lor, Gianfilippo şi Ludovica, s-au revăzut în sfârşit. “Sunt un om care s-a întors la viaţă”, a povestit Giampiero pentru “la Repubblica”, citată de news.ro.

Miercuri după-amiază, la ora 17.40, Giampiero tocmai ieşise să ia o aspirină din maşină pentru soţia sa, iar toţi ceilalţi erau împreună, la recepţie. Adriana şi Gianfilippo stăteau pe o canapea şi se uitau la focul din şemineu. Ludovica, Samuel şi Edoardo, ceilalţi copii, jucau biliard. Giorgia şi Vincenzo stăteau împreună pe o altă canapea şi beau un ceai, aproape de Giampaolo şi soţia sa, Valentina Cicioni. Apoi a început să tremure totul, o vibraţie îngrozitoare, din ce în ce mai puternică, însoţită de un huruit surd. Muntele de zăpadă care a lovit hotelul a avut un impact devastator.


    Salvatorii au făcut  eforturi uriaşe pentru  a ajunge la victime
Salvatorii au făcut eforturi uriaşe pentru a ajunge la victime

Totul a fost scufundat în întuneric. Adriana a reuşit să îşi găsească telefonul şi l-a pornit. Nu a avut semnal, dar timp de câteva minute, înainte să i se termine bateria, a avut puţină lumină. În jurul ei nu era mult spaţiu, însă Gianfilippo era încă lângă ea. La numai câţiva centimetri de capul său se oprise o grindă enormă de lemn. “L-am îmbrăţişat imediat şi cred că am rămas îmbrăţişaţi tot timpul, zi şi noapte”, povesteşte ea.

simeon stalpnicul png

Primul gând a fost pentru Ludovica. Adriana a început să îşi strige fiica, iar aceasta a răspuns. Era destul de aproape, în viaţă. În jurul ei erau ceilalţi doi copii, se formase un gol de aer, o celulă în care au supravieţuit. Din fericire, vocile supravieţuitorilor se auzeau destul de clar, astfel că românca a reuşit să îşi liniştească fata în momentele dificile. A făcut puţină lumină cu telefonul mobil, până când i s-a terminat bateria. Apoi totul s-a scufundat în întuneric timp de 58 de ore.“Cel mai rău lucru a fost setea: îmi tot umezeam buzele cu gheaţă şi zăpadă murdare”, povesteşte ea.


    Hotelul Rigopiano  a fost „îngropat”  în zăpadă şi gheaţă
Hotelul Rigopiano a fost „îngropat” în zăpadă şi gheaţă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net