Primele imagini cu Sfântul Mormânt după ce a fost restaurat

Ultima actualizare:

    Lucrările de restaurare la Mormântul Sfânt s-au încheiatFoto: Getty
Lucrările de restaurare la Mormântul Sfânt s-au încheiatFoto: Getty

Așa cum pentru musulmani, Mecca este un loc sacru, pentru creștini, Sfântul Mormânt are o semnificație asemănătoare, de sute de ani, fiind destinația de pelerinaj pentru ortodocși și catolici. După ce a fost închis pentru că devenise nesigur, a fost restaurat, iar acum a fost deschis publicului.

Sfântul Mormânt este locul unde creștinii cred că Mântuitorul Iisus Hristos a fost înmormântat și unde a stat trei zile, apoi a înviat. Fiind un loc antic, acesta trebuie conservat, pentru a se păstra în stare cât mai bună pentru credincioșii care vin să se închine și să se roage.


    Foto: Getty
Foto: Getty

După cum precizează The Mirror, ultima restauare a avut loc în urmă cu 200 de ani, după ce a avut loc un incendiu. Dezacordurile care au existat între ortodocșii de rit catolic, romano-catolici și Biserica Armeană, care ar fi trebuit să-și împartă responsabilitatea pentru conservarea Mormântului, au dus în cele din urmă la lăsarea locului sfânt în paragină.


    Foto: Getty
Foto: Getty

Anul trecut, Mormântul a fost închis pentru că devenise nesigur pentru vizitatori, iar zona a intrat pentru câteva luni într-un proiect de restaurare care a costat mai bine de trei milioane de dolari.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net